Ђорђевић нови министар одбране Србије?

Премијер Србије Александар Вучић предложио је Народној скупштини да за новог министра одбране буде изабран Зоран Ђорђевић, досадашњи државни секретар тог министарства, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Србија 20.02.2016 | 20:20
Ђорђевић нови министар одбране Србије?

Нови министар одбране обављаће ову функцију привремено до формирања нове Владе, које ће уследити по окончању ванредних парламентарних избора, наводи се у саопштењу.

Зоран Ђорђевић је рођен у Београду 11. фебруара 1970. године, наведено је на сајту Министарства одбране.

Мастер је економских наука - област: Међународно банкарство и финансије, заједнички програм на енглеском језику Универзитета Пантеион у Атини - Факултета за друштвене и политичке науке и Факултета за међународну економију у Београду.

Завршио је Школу националне одбране - Високе студије безбедности и одбране. Завршава докторске студије и у фази је пријаве докторске дисертације из области економских наука, са усмерењем на финансијску контролу, управљање, извештавање и ревизију, на Универзитету Привредна академија у Новом Саду.

Професионално искуство стицао је на руководећим позицијама у области финансијског и извршног менаџмента у реномираним домаћим и међународним компанијама.

Уско је усмерен на међународне финансије и банкарство, финансијску контролу и управљање, финансијско извештавање и ревизију. Објавио је више радова у водећим домаћим и страним научним и стручним часописима из економије и финансија.

Председник је Политичког савета за родну равноправност Владе Републике Србије и Национални директор за наоружање.

Стекао је више угледних професионалних сертификата. Добитник је, између осталих и награде "Михаило Петровић-Алас" из области математике. Члан је удружења Менса Србија. Говори енглески и руски језик.

Ожењен је, отац је сина и ћерке.

Извор: РТС/Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ранко75

20.02.2016 19:23

Је ли добио препоруку из америчке амбасаде од СКОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скот

20.02.2016 19:35

Па наравно ја одлуцујем о томе ста би ти хтео?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСМАТРАЧ

20.02.2016 20:07

СЈАХО КУРТЕ ДА УЗЈАШИ МУРТЕ. СВЕ ЈЕ ПОД КОНТРИЛОМ. ПРЕСТАВНИ НАТО ПАКТА СРБИМА СЈЕДЕ СВУДА У ВЛАДИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баћо

20.02.2016 21:13

Гашићу, Гашићу, ниси смио дозволити ,заједничке вјежбе са Русима. Оно са новинарком је можда и инсценирано. Амери су опасни играчи. Видиш да те шеф морао смијенити. Он је ,мали ,послушко. Шта ће.Да си те вјежбе организовао са натоистима, мисли да госп. Чепурин неби инсистирао ,на твојој смјени.А, сад Вучко поставио економисту????Ваљда ,ради унапређења војске ,на економском плану.

ОДГОВОРИТЕ