Đorđević novi ministar odbrane Srbije?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić predložio je Narodnoj skupštini da za novog ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar tog ministarstva, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Srbija 20.02.2016 | 20:20
Đorđević novi ministar odbrane Srbije?

Novi ministar odbrane obavljaće ovu funkciju privremeno do formiranja nove Vlade, koje će uslediti po okončanju vanrednih parlamentarnih izbora, navodi se u saopštenju.

Zoran Đorđević je rođen u Beogradu 11. februara 1970. godine, navedeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Master je ekonomskih nauka - oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion u Atini - Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju u Beogradu.

Završio je Školu nacionalne odbrane - Visoke studije bezbednosti i odbrane. Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju, na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu.

Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama.

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i Nacionalni direktor za naoružanje.

Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata. Dobitnik je, između ostalih i nagrade "Mihailo Petrović-Alas" iz oblasti matematike. Član je udruženja Mensa Srbija. Govori engleski i ruski jezik.

Oženjen je, otac je sina i ćerke.

Izvor: RTS/Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ранко75

20.02.2016 20:23

Је ли добио препоруку из америчке амбасаде од СКОТА

ODGOVORITE
Name

Skot

20.02.2016 20:35

Pa naravno ja odlucujem o tome sta bi ti hteo?

ODGOVORITE
Name

ПОСМАТРАЧ

20.02.2016 21:07

СЈАХО КУРТЕ ДА УЗЈАШИ МУРТЕ. СВЕ ЈЕ ПОД КОНТРИЛОМ. ПРЕСТАВНИ НАТО ПАКТА СРБИМА СЈЕДЕ СВУДА У ВЛАДИ!

ODGOVORITE
Name

baćo

20.02.2016 22:13

Gašiću, Gašiću, nisi smio dozvoliti ,zajedničke vježbe sa Rusima. Ono sa novinarkom je možda i inscenirano. Ameri su opasni igrači. Vidiš da te šef morao smijeniti. On je ,mali ,posluško. Šta će.Da si te vježbe organizovao sa natoistima, misli da gosp. Čepurin nebi insistirao ,na tvojoj smjeni.A, sad Vučko postavio ekonomistu????Valjda ,radi unapređenja vojske ,na ekonomskom planu.

ODGOVORITE