Амбасада САД у Србији жали због жртава

Амбасада САД у Србији изразила је дубоко саучешће породицама двоје отетих српских држављана Слађане Станковић и Јовице Степића, који су трагично настрадали у Либији.

Србија 20.02.2016 | 16:16
Амбасада САД у Србији жали због жртава

"Након што је чуо извештаје медија, амбасадор Кајл Скат је разговарао са премијером Вучићем и министром спољних послова Дачићем како би изразио своје дубоко жаљење и искрено саучешће америчког народа поводом овог трагичног губитка", наводи се у саопштењу Амбасаде САД достављеном Тањугу.

У саопштењу се наводи да су Сједињене Америчке Државе захвалне Србији на њеној посвећености као партнеру у Коалицији против ИСИЛ-а, која се бори против страхота међународног тероризма.

 

"Наши напори су усмерени ка спашавању невиних живота, и дубоко жалимо за трагично преминулим службеницима Амбасаде Србије у Либији", закључује се у саопштењу.

Двоје службеника амбасаде Србије у Либији, који су отети у новембру, највероватније су погинули у америчким ваздушним нападима на базе Исламске државе у Либији, потврдио је шеф српске дипломатије Ивица Дачића и напоменуо да се чека званична потврда либијских органа и идентификација.

Дачић је рекао да Србија није обавештена о нападима САД, као и да ће затражити објашњење од Вашингтона и Триполија за оно што се десило.

Амерички војни званичници су рекли да је локација која је гађана била "нагледана недељама" и да су тамо обучавани припадници Исламске државе.

Српска страна је саопштила да је локација на којој су држани српски таоци била позната српским и страним обавештајним службама.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ранко75

20.02.2016 15:27

Амбасада САД "жали" због српских жртава- све им сузе лију али низ леђа па се то не види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АДВОКАТ

20.02.2016 16:14

ДА АМЕРИКАНЦИ ЖАЛЕ ЗА ЉУДСКИМ ЖРТВАМА НЕБИ ТАДА УБИЈАЛИ ПО СВИЈЕТУ НЕДУЖНИ НАРОД И ГЛУМИЛИ СВЈЕТСКОГ ПОЛИЦАЈЦА!

Name

СТОП НАТО

20.02.2016 15:50

Какви лицемјери. Каква багра. Какво извињење које никоме и ништа не значи. Побиј све живо што се креће. Тренирај Јенкије да им мете буду људска бића - то је НАТО стандард, то су злотвори који хоће да покоре цијели свијет. То је нација која рађа изроде и масовне убице који јој у недостатку рата на властитој територији све више загорчавају живот. Извините, Срби , ми са убијањем недужних настављамо даље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал

21.02.2016 08:00

Амбасадор ће због овог млаког извињења од шефова чак добити по ушима, Ко се још Србима извињава,поготово Амери. Са високог државног нивоа Сад-а извињења није било !

ОДГОВОРИТЕ