Ambasada SAD u Srbiji žali zbog žrtava

Ambasada SAD u Srbiji izrazila je duboko saučešće porodicama dvoje otetih srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su tragično nastradali u Libiji.

Srbija 20.02.2016 | 16:16
Ambasada SAD u Srbiji žali zbog žrtava

"Nakon što je čuo izveštaje medija, ambasador Kajl Skat je razgovarao sa premijerom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Dačićem kako bi izrazio svoje duboko žaljenje i iskreno saučešće američkog naroda povodom ovog tragičnog gubitka", navodi se u saopštenju Ambasade SAD dostavljenom Tanjugu.

U saopštenju se navodi da su Sjedinjene Američke Države zahvalne Srbiji na njenoj posvećenosti kao partneru u Koaliciji protiv ISIL-a, koja se bori protiv strahota međunarodnog terorizma.

 

"Naši napori su usmereni ka spašavanju nevinih života, i duboko žalimo za tragično preminulim službenicima Ambasade Srbije u Libiji", zaključuje se u saopštenju.

Dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, koji su oteti u novembru, najverovatnije su poginuli u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države u Libiji, potvrdio je šef srpske diplomatije Ivica Dačića i napomenuo da se čeka zvanična potvrda libijskih organa i identifikacija.

Dačić je rekao da Srbija nije obaveštena o napadima SAD, kao i da će zatražiti objašnjenje od Vašingtona i Tripolija za ono što se desilo.

Američki vojni zvaničnici su rekli da je lokacija koja je gađana bila "nagledana nedeljama" i da su tamo obučavani pripadnici Islamske države.

Srpska strana je saopštila da je lokacija na kojoj su držani srpski taoci bila poznata srpskim i stranim obaveštajnim službama.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ранко75

20.02.2016 16:27

Амбасада САД "жали" због српских жртава- све им сузе лију али низ леђа па се то не види.

ODGOVORITE
Name

АДВОКАТ

20.02.2016 17:14

ДА АМЕРИКАНЦИ ЖАЛЕ ЗА ЉУДСКИМ ЖРТВАМА НЕБИ ТАДА УБИЈАЛИ ПО СВИЈЕТУ НЕДУЖНИ НАРОД И ГЛУМИЛИ СВЈЕТСКОГ ПОЛИЦАЈЦА!

Name

STOP NATO

20.02.2016 16:50

Kakvi licemjeri. Kakva bagra. Kakvo izvinjenje koje nikome i ništa ne znači. Pobij sve živo što se kreće. Treniraj Jenkije da im mete budu ljudska bića - to je NATO standard, to su zlotvori koji hoće da pokore cijeli svijet. To je nacija koja rađa izrode i masovne ubice koji joj u nedostatku rata na vlastitoj teritoriji sve više zagorčavaju život. Izvinite, Srbi , mi sa ubijanjem nedužnih nastavljamo dalje...

ODGOVORITE
Name

Real

21.02.2016 09:00

Ambasador će zbog ovog mlakog izvinjenja od šefova čak dobiti po ušima, Ko se još Srbima izvinjava,pogotovo Ameri. Sa visokog državnog nivoa Sad-a izvinjenja nije bilo !

ODGOVORITE