Драгица Ђурић мијења Сашу Бошковића на мјесту селектора!

Управни одбор Рукометног савеза Србије (РСС) именовао је Драгицу Ђурић за селекторку женског националног тима.

Остали спортови 20.02.2016 | 19:00
Драгица Ђурић мијења Сашу Бошковића на мјесту селектора!

Како се наводи у саопштењу РСС, легендарна голманка репрезентације водиће екипу до јуна, односно до краја квалификација за првенство Европе у Шведској.

Ђурићева ће наследити досадашњег селектора Сашу Бошковића, а не би требало да има проблема на новом послу, с обзиром да је и до сада била део стручног штаба као тренер голмана.

За новог селектора женске рукометне селекције Србије, дакле, именована је Драгица Ђурић, бивша репрезентативка, тренер голмана Србије и члан УО задужен за женски рукомет и ту функцију обављаће без селекторске надокнаде.

Одлучено је да једна од најбољих голмана свих времена дужност вршиоца дужности обавља до јуна и нових избора, и да за то време са националним тимом одради квалификације за ЕП.

"Сваки рад за националну селекцију, за мене је света дужности и највећа обавеза и то је тако од када сам била пионирска, јуниорска и сениорска репрезентативка, потом и директор, па тренер националне селекције", изјавила је за "Спортски журнал" Драгица Ђурић.

Она је истакла да неће правити некакве велике промене у тиму.

"Немам намеру да сад правим било каква претумбавања, јер смо после многих превирања и веома непријатних ствари које су пратиле наши репрезентацију, једва повратили мир и стекли какву такву сигурност", додала је нови селектор Србије.

Ђурић је поменула и четири играчице које су бојкотовале наступ за репрезентацију незадовољне што је предводи Саша Бошковић.

"Треба добро сагледати ситуацију, положај у којем се налазе све играчице и да ли би било какво померање, после свега што се догодило, могло да функционише… У овом осетљивом моменту, мислим да не би било добро то да се ради, било би више штете него користи, а за даље, није моја надлежност, а мислим да су све ствари у оптицају. То пре свега не би било добро због девојака које су повлачењем ове четири играчице на себе преузеле највећи део одговорности, за коју можда у том тренутку нису биле најспремније. Свима је то веома тешко пало…"

Она је потом објаснила да репрезентација никада не сме да трпи.

"Њих четири су само жртве погрешне принципијелности. Нажалост, тада нису схватиле да репрезентацију нико никада не сме да одбије. Не постоји разлог да се то уради. Сви смо ми били у ситуацији да нам не одговара неки селектор, али то се решава на сасвим другачији начин, репрезентација никад не сме да трпи. И ја сам у својој дугогодишњој голманској каријери свашта искусила", додала је Ђурић, коју са националним тимом очекују квалификациони мечеви са Чешком 9. и 13. марта.

Српске рукометашице деветог марта гостују Чехињама, а четири дана касније исти ривали састаће се у Краљеву.

Коментари / 0

Оставите коментар