Dragica Đurić mijenja Sašu Boškovića na mjestu selektora!

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) imenovao je Dragicu Đurić za selektorku ženskog nacionalnog tima.

Ostali sportovi 20.02.2016 | 19:00
Dragica Đurić mijenja Sašu Boškovića na mjestu selektora!

Kako se navodi u saopštenju RSS, legendarna golmanka reprezentacije vodiće ekipu do juna, odnosno do kraja kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Švedskoj.

Đurićeva će naslediti dosadašnjeg selektora Sašu Boškovića, a ne bi trebalo da ima problema na novom poslu, s obzirom da je i do sada bila deo stručnog štaba kao trener golmana.

Za novog selektora ženske rukometne selekcije Srbije, dakle, imenovana je Dragica Đurić, bivša reprezentativka, trener golmana Srbije i član UO zadužen za ženski rukomet i tu funkciju obavljaće bez selektorske nadoknade.

Odlučeno je da jedna od najboljih golmana svih vremena dužnost vršioca dužnosti obavlja do juna i novih izbora, i da za to vreme sa nacionalnim timom odradi kvalifikacije za EP.

"Svaki rad za nacionalnu selekciju, za mene je sveta dužnosti i najveća obaveza i to je tako od kada sam bila pionirska, juniorska i seniorska reprezentativka, potom i direktor, pa trener nacionalne selekcije", izjavila je za "Sportski žurnal" Dragica Đurić.

Ona je istakla da neće praviti nekakve velike promene u timu.

"Nemam nameru da sad pravim bilo kakva pretumbavanja, jer smo posle mnogih previranja i veoma neprijatnih stvari koje su pratile naši reprezentaciju, jedva povratili mir i stekli kakvu takvu sigurnost", dodala je novi selektor Srbije.

Đurić je pomenula i četiri igračice koje su bojkotovale nastup za reprezentaciju nezadovoljne što je predvodi Saša Bošković.

"Treba dobro sagledati situaciju, položaj u kojem se nalaze sve igračice i da li bi bilo kakvo pomeranje, posle svega što se dogodilo, moglo da funkcioniše… U ovom osetljivom momentu, mislim da ne bi bilo dobro to da se radi, bilo bi više štete nego koristi, a za dalje, nije moja nadležnost, a mislim da su sve stvari u opticaju. To pre svega ne bi bilo dobro zbog devojaka koje su povlačenjem ove četiri igračice na sebe preuzele najveći deo odgovornosti, za koju možda u tom trenutku nisu bile najspremnije. Svima je to veoma teško palo…"

Ona je potom objasnila da reprezentacija nikada ne sme da trpi.

"Njih četiri su samo žrtve pogrešne principijelnosti. Nažalost, tada nisu shvatile da reprezentaciju niko nikada ne sme da odbije. Ne postoji razlog da se to uradi. Svi smo mi bili u situaciji da nam ne odgovara neki selektor, ali to se rešava na sasvim drugačiji način, reprezentacija nikad ne sme da trpi. I ja sam u svojoj dugogodišnjoj golmanskoj karijeri svašta iskusila", dodala je Đurić, koju sa nacionalnim timom očekuju kvalifikacioni mečevi sa Češkom 9. i 13. marta.

Srpske rukometašice devetog marta gostuju Čehinjama, a četiri dana kasnije isti rivali sastaće se u Kraljevu.

Komentari / 0

Ostavite komentar