Медиј га "крстио" као свједока

Адвокат Душан Томић рекао је, јуче за "Новости", да је запрепашћен што је "један бањалучки електронски медији, из тобоже добро обавијештених кругова, објавио да је он заштићени свједок у предмету против власника Павловић банке Слободана Павловића и троје његових службеника".

Република Српска 20.02.2016 | 09:20
Медиј га "крстио" као свједока

Таква подметања, како каже Томић, срачуната су да се напакости прије свега Павловићу, да би што дуже остао у притвору, да не сазна какви су његови "душебружници", а онда против њега, да га дискредитују и као човјека и као адвоката, чији је углед несумњив у оба бх.ентинета.

"Тражићу од Тужилаштва БиХ да се изјасни да ли сам ја заштићени свједок, а онда слиједи утврђивање ко је то тако нешто подметнуо медију, чији су посленици на то насјели", каже Томић.

"Нећу стати док не сазнам, званично, од кога "вјетар дува". Био сам адвокат у том предмету и у том периоду Павловић је био на слободи.Познато је како је, и то јавно, преко јавног сервиса, саопштио да ми отказује пуномоћ у том предмету, послије мојих иступа о предсједнику Републике Српске Милораду Додику. Слободана разумијем, разговарао сам с њим, неколико сати, дан уочи хапшења.

Имам његову пуномоћ у другим предметима која се тичу његовог бизниса.Он је и мој клијент, а нарочито је мој пријатељ. У "Слобомиру" се вијори застава Дечје амбасаде Међаши, чији сам оснивач и генерални секретар".

Томић каже да се није наљутио на Павловића што му је отказао пуномоћ, као и да "њихово пријатељство нико не може да помути, мада покушавају, али ће исход бити попут оног који имају мехурић од сапунице".

-Само неколико седмица раније један медиј је објавио да је против мене подигнута оптужница у суду у Бијељини, а било је обрнуто, јер је тужилаштво подигло оптужницу против човјека који ми је избио два зуба и коме сам опростио-прича Томић.-Медиј који је објавио ту неистину, објавио је и исправку, али је и она била срачунато лансирана.

Очигледно да не знају с ким имају посла, да сам се калио, у рату, у логорима, све три зараћене стране, дјелујући као хуманиста и да су то што раде толико провидне колико и прљаве ствари.

Тужилаштво БиХ има заштићеног свједока у предмету Павловића и његових службеника, али и по сазнањима "Новости", то није никако Томић.Објављивање имена заштићеног свједока, иначе, је кривично дјело.

Ако јавност сазна ко је заштићени свједок, онда ће, како сазнајемо, бити јасно како је лидер једне странке добио документацију о Додиковом кредиту.

В.Митрић

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

xx

20.02.2016 08:32

И адвокат Балијагић је био угледан адвокат а сада је тамо гдје му је мјесто. Много волите новац и по правилу сте ''велики пријатељи'' са онима који имају новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

20.02.2016 09:00

А јеси нашао пријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

20.02.2016 09:12

Прије само неколико дана сам госп. Томић је изјавио да има непобитне доказе о Додиковом криминалу везаном за кредит, а сада се прави као да се то њега не тиче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

20.02.2016 09:19

Цији си ти пријатељ непријатељи му не требају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

20.02.2016 11:34

Какав си ти лик... далеко ти куца била !

ОДГОВОРИТЕ
Name

правник

20.02.2016 12:29

Додик свој уговор је показао из 2007 год. Томицу сад је на тебе ред да као сто си обецао показес уговор из 2008 год. Јавно си рекао да га посједујес. Цекамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

20.02.2016 14:07

Томићу,иди у Парове или на Фарму,тамо ти је мјесто.

ОДГОВОРИТЕ