Medij ga "krstio" kao svjedoka

Advokat Dušan Tomić rekao je, juče za "Novosti", da je zaprepašćen što je "jedan banjalučki elektronski mediji, iz tobože dobro obaviještenih krugova, objavio da je on zaštićeni svjedok u predmetu protiv vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i troje njegovih službenika".

Republika Srpska 20.02.2016 | 09:20
Medij ga "krstio" kao svjedoka

Takva podmetanja, kako kaže Tomić, sračunata su da se napakosti prije svega Pavloviću, da bi što duže ostao u pritvoru, da ne sazna kakvi su njegovi "dušebružnici", a onda protiv njega, da ga diskredituju i kao čovjeka i kao advokata, čiji je ugled nesumnjiv u oba bh.entineta.

"Tražiću od Tužilaštva BiH da se izjasni da li sam ja zaštićeni svjedok, a onda slijedi utvrđivanje ko je to tako nešto podmetnuo mediju, čiji su poslenici na to nasjeli", kaže Tomić.

"Neću stati dok ne saznam, zvanično, od koga "vjetar duva". Bio sam advokat u tom predmetu i u tom periodu Pavlović je bio na slobodi.Poznato je kako je, i to javno, preko javnog servisa, saopštio da mi otkazuje punomoć u tom predmetu, poslije mojih istupa o predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Slobodana razumijem, razgovarao sam s njim, nekoliko sati, dan uoči hapšenja.

Imam njegovu punomoć u drugim predmetima koja se tiču njegovog biznisa.On je i moj klijent, a naročito je moj prijatelj. U "Slobomiru" se vijori zastava Dečje ambasade Međaši, čiji sam osnivač i generalni sekretar".

Tomić kaže da se nije naljutio na Pavlovića što mu je otkazao punomoć, kao i da "njihovo prijateljstvo niko ne može da pomuti, mada pokušavaju, ali će ishod biti poput onog koji imaju mehurić od sapunice".

-Samo nekoliko sedmica ranije jedan medij je objavio da je protiv mene podignuta optužnica u sudu u Bijeljini, a bilo je obrnuto, jer je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv čovjeka koji mi je izbio dva zuba i kome sam oprostio-priča Tomić.-Medij koji je objavio tu neistinu, objavio je i ispravku, ali je i ona bila sračunato lansirana.

Očigledno da ne znaju s kim imaju posla, da sam se kalio, u ratu, u logorima, sve tri zaraćene strane, djelujući kao humanista i da su to što rade toliko providne koliko i prljave stvari.

Tužilaštvo BiH ima zaštićenog svjedoka u predmetu Pavlovića i njegovih službenika, ali i po saznanjima "Novosti", to nije nikako Tomić.Objavljivanje imena zaštićenog svjedoka, inače, je krivično djelo.

Ako javnost sazna ko je zaštićeni svjedok, onda će, kako saznajemo, biti jasno kako je lider jedne stranke dobio dokumentaciju o Dodikovom kreditu.

V.Mitrić

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

xx

20.02.2016 08:32

I advokat Balijagić je bio ugledan advokat a sada je tamo gdje mu je mjesto. Mnogo volite novac i po pravilu ste ''veliki prijatelji'' sa onima koji imaju novac.

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

20.02.2016 09:00

A jesi našao prijatelja.

ODGOVORITE
Name

dragan

20.02.2016 09:12

Prije samo nekoliko dana sam gosp. Tomić je izjavio da ima nepobitne dokaze o Dodikovom kriminalu vezanom za kredit, a sada se pravi kao da se to njega ne tiče.

ODGOVORITE
Name

nikola

20.02.2016 09:19

Ciji si ti prijatelj neprijatelji mu ne trebaju.

ODGOVORITE
Name

Goran

20.02.2016 11:34

Kakav si ti lik... daleko ti kuca bila !

ODGOVORITE
Name

pravnik

20.02.2016 12:29

Dodik svoj ugovor je pokazao iz 2007 god. Tomicu sad je na tebe red da kao sto si obecao pokazes ugovor iz 2008 god. Javno si rekao da ga posjedujes. Cekamo.

ODGOVORITE
Name

oo7

20.02.2016 14:07

Tomiću,idi u Parove ili na Farmu,tamo ti je mjesto.

ODGOVORITE