Коштуници и Цветковићу укинуто обезбјеђење

Бившем председнику СР Југославије Војиславу Коштуници и бившем премијеру Србије Мирку Цветковићу јуче је укинуто полицијско обезбеђење.

Србија 19.02.2016 | 22:42
Коштуници и Цветковићу укинуто обезбјеђење

Према сазнањима „Блица“, Коштуница је јуче остао без полицијског надзора у згради у којој живи, док је Цветковићу укинута 24-часовна полицијска пратња и возило.

То је одлучено на основу последње безбедносне процене којом је утврђено да више не постоје разлози да полиција чува некадашње високе државне званичнике.

"На сваких шест месеци раде се безбедносне провере, а последњом је утврђено да Коштуници и Цветковићу више није угрожена безбедност" каже извор „Блица“.

Војиславу Коштуници је полицијско обезбеђење у згради у којој живи укинуто после скоро 16 година. Одлука је донета пре две недеље, али је Коштуници то саопштено тек пре два дана. Полицајци који су протеклих година по сменама дежурали целу ноћ и дан у посебно одвојеној просторији на самом улазу у зграду свој посао заштите бившег председника завршили су јуче у седам ујутро. Врата од полицијске просторије су након њиховог изласка закључана.

Коштуницу, који се у међувремену потпуно повукао из политичког живота, јуче нисмо затекли у згради, нити смо успели да чујемо његову реакцију.

Мирко Цветковић је потврдио за „Блиц“ да више нема полицијску заштиту.

"Тачно је да више немам обезбеђење. Ипак, укидање је сувише груба реч. Одавно се не бавим политиком. Надлежне службе су процениле да сам безбедан" каже Цветковић.

Закон прописује да бивши државник има право да га обезбеђују полиција и Војска Србије једну годину по престанку мандата, што се продужава ако постоје оправдани разлози.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

родјо

19.02.2016 22:20

Господине Костуница оцито да сте били један од постенијих политицара.Правила игре су сасвим другације дефинисана,сто висе накрадес бивас боље и дузе цуван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АДВОКАТ

19.02.2016 23:22

Бившим функционерима СР Југославије и СРБије није више потребно државно обезбеђење. Њих са поштовањем и љубављу џабе чувају бошњаци из Рашке, који су тај статус На запрепашћење цијелог културног свијета добили за вријеме Коштунице. СВЕ ДУ ТО БИЛЕ И ОСТАЛЕ СРБСКЕ ЛАЖИ И ПРЕВАРЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

20.02.2016 04:49

Ево где одоше паре. Ко су они да имају обезбеђење толико дуго ?

ОДГОВОРИТЕ