Koštunici i Cvetkoviću ukinuto obezbjeđenje

Bivšem predsedniku SR Jugoslavije Vojislavu Koštunici i bivšem premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću juče je ukinuto policijsko obezbeđenje.

Srbija 19.02.2016 | 22:42
Koštunici i Cvetkoviću ukinuto obezbjeđenje

Prema saznanjima „Blica“, Koštunica je juče ostao bez policijskog nadzora u zgradi u kojoj živi, dok je Cvetkoviću ukinuta 24-časovna policijska pratnja i vozilo.

To je odlučeno na osnovu poslednje bezbednosne procene kojom je utvrđeno da više ne postoje razlozi da policija čuva nekadašnje visoke državne zvaničnike.

"Na svakih šest meseci rade se bezbednosne provere, a poslednjom je utvrđeno da Koštunici i Cvetkoviću više nije ugrožena bezbednost" kaže izvor „Blica“.

Vojislavu Koštunici je policijsko obezbeđenje u zgradi u kojoj živi ukinuto posle skoro 16 godina. Odluka je doneta pre dve nedelje, ali je Koštunici to saopšteno tek pre dva dana. Policajci koji su proteklih godina po smenama dežurali celu noć i dan u posebno odvojenoj prostoriji na samom ulazu u zgradu svoj posao zaštite bivšeg predsednika završili su juče u sedam ujutro. Vrata od policijske prostorije su nakon njihovog izlaska zaključana.

Koštunicu, koji se u međuvremenu potpuno povukao iz političkog života, juče nismo zatekli u zgradi, niti smo uspeli da čujemo njegovu reakciju.

Mirko Cvetković je potvrdio za „Blic“ da više nema policijsku zaštitu.

"Tačno je da više nemam obezbeđenje. Ipak, ukidanje je suviše gruba reč. Odavno se ne bavim politikom. Nadležne službe su procenile da sam bezbedan" kaže Cvetković.

Zakon propisuje da bivši državnik ima pravo da ga obezbeđuju policija i Vojska Srbije jednu godinu po prestanku mandata, što se produžava ako postoje opravdani razlozi.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

rodjo

19.02.2016 22:20

Gospodine Kostunica ocito da ste bili jedan od postenijih politicara.Pravila igre su sasvim drugacije definisana,sto vise nakrades bivas bolje i duze cuvan.

ODGOVORITE
Name

АДВОКАТ

19.02.2016 23:22

Бившим функционерима СР Југославије и СРБије није више потребно државно обезбеђење. Њих са поштовањем и љубављу џабе чувају бошњаци из Рашке, који су тај статус На запрепашћење цијелог културног свијета добили за вријеме Коштунице. СВЕ ДУ ТО БИЛЕ И ОСТАЛЕ СРБСКЕ ЛАЖИ И ПРЕВАРЕ!

ODGOVORITE
Name

pop

20.02.2016 04:49

Evo gde odoše pare. Ko su oni da imaju obezbeđenje toliko dugo ?

ODGOVORITE