Хајбек покорио Лахти, Превц тек пети!

Аустријски ски скакач Михаел Хајбек славио је првог дана такмичења у финском Лахтију у оквиру Светског купа.

Остали спортови 19.02.2016 | 22:20
Хајбек покорио Лахти, Превц тек пети!

Хајбек је до друге победе у каријери, прве после годину дана, дошао укупним скором од 265,4 бодова, захваљујући скоковима од 128 и 129 метара.

Норвежанин Данијел Андре Танде је био другопласирани, са нешто више од два бода заостатка, док се на трећем степенику победничког постоља нашао актуелни освајач Светског купа Зеверин Фројнд.

Водећи у генерално пласману Петер Превц заузео је пето место.

После прве рунде, Превц је био водећи, испред Тандеа и још једног Норвежанина Кенета Гангнеса, док је Хајбек био четврти. Међутим, Аустријанац је узвратио ударац у другој рунци, скочивши 129 метара, а нико од ривала није успео да му припрети по дужини. Превц је, иначе, оба пута скакао са ниже капије, што је допринело већој компензацији за капију и ветар, али је у другој рунди скочио тек 123 метра, после 128 у првој.

Гангнес је на крају морао да се задовољи четвртим местом, испред Превца, сународника Јохана Андреа Форфанга и Норијакија Касаија из Јапана. Међу најбољом десеторицом нашли су се још један Норвежанин Андерс Фанемел, Роман Куделка из Чешке и Јапанац Даики Ито.

Превц на челу генералног пласмана сада има 1.619 бодова, испред Фројнда са 1.062 и Гангнеса који је сакупио 990.

Прво такмичење у Лахтију мењало је одложено из Руке, а нови скокови у том скијашком центру скакаче чекају у суботу.

Коментари / 0

Оставите коментар