Hajbek pokorio Lahti, Prevc tek peti!

Austrijski ski skakač Mihael Hajbek slavio je prvog dana takmičenja u finskom Lahtiju u okviru Svetskog kupa.

Ostali sportovi 19.02.2016 | 22:20
Hajbek pokorio Lahti, Prevc tek peti!

Hajbek je do druge pobede u karijeri, prve posle godinu dana, došao ukupnim skorom od 265,4 bodova, zahvaljujući skokovima od 128 i 129 metara.

Norvežanin Danijel Andre Tande je bio drugoplasirani, sa nešto više od dva boda zaostatka, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao aktuelni osvajač Svetskog kupa Zeverin Frojnd.

Vodeći u generalno plasmanu Peter Prevc zauzeo je peto mesto.

Posle prve runde, Prevc je bio vodeći, ispred Tandea i još jednog Norvežanina Keneta Gangnesa, dok je Hajbek bio četvrti. Međutim, Austrijanac je uzvratio udarac u drugoj runci, skočivši 129 metara, a niko od rivala nije uspeo da mu pripreti po dužini. Prevc je, inače, oba puta skakao sa niže kapije, što je doprinelo većoj kompenzaciji za kapiju i vetar, ali je u drugoj rundi skočio tek 123 metra, posle 128 u prvoj.

Gangnes je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Prevca, sunarodnika Johana Andrea Forfanga i Norijakija Kasaija iz Japana. Među najboljom desetoricom našli su se još jedan Norvežanin Anders Fanemel, Roman Kudelka iz Češke i Japanac Daiki Ito.

Prevc na čelu generalnog plasmana sada ima 1.619 bodova, ispred Frojnda sa 1.062 i Gangnesa koji je sakupio 990.

Prvo takmičenje u Lahtiju menjalo je odloženo iz Ruke, a novi skokovi u tom skijaškom centru skakače čekaju u subotu.

Komentari / 0

Ostavite komentar