Гутова славила, Воновој отпала скија!

Швајцарска скијашица Лара Гут победила је на седмом спусту овогодишњег Светског купа чији домаћин је био италијански ски центар Ла Туиле.

Остали спортови 19.02.2016 | 21:40
Гутова славила, Воновој отпала скија!

Гутова је тако дошла до шестог тријумфа ове сезоне, а 18. укупно, у времену од 1:35.57 минута.

Друго место, са више од секунде заостатка, заузела је Аустријанка Корнелија Хитер, док је треће време имала домаћа скијашица Нађа Фанкини, која је била само стотинку даље.

Гутова је у италијанском зимовалишту била класа за себе, а једино је Американка Линдзи Вон била на путу да је угрози. Вонова је била бржа од Швајцаркиње на првом мерењу времена, али јој је потом при брзини од 130 км/х отпала скија, уследио је њен пад, у које је, срећом, остала неповређена.

Иза најбоље три скијашице нашла се још једна швајцарска скијашица Фабијен Зутер, испред Американке Лорен Рос, Тине Вајратер из Лихтенштајна и још једне Италијанке Елене Куртони. Првих десет комплетирале су Немица Викторија Ребенсбург, Лариса Јуркив из Канаде и Аустријанка Елизабет Гергл.

Захваљујући тријумфу, Гутова је преузела вођство у генералном пласману са 1.073 бода, 13 више од Вонове, док је Ребенсбургова трећа са 852. Вонова је и даље водећа у поретку спуста са 500 бодова, испред Хитерове са 374.

Скијашице наредна трка чека у суботу, када је на програму нови спуст.

Коментари / 0

Оставите коментар