Gutova slavila, Vonovoj otpala skija!

Švajcarska skijašica Lara Gut pobedila je na sedmom spustu ovogodišnjeg Svetskog kupa čiji domaćin je bio italijanski ski centar La Tuile.

Ostali sportovi 19.02.2016 | 21:40
Gutova slavila, Vonovoj otpala skija!

Gutova je tako došla do šestog trijumfa ove sezone, a 18. ukupno, u vremenu od 1:35.57 minuta.

Drugo mesto, sa više od sekunde zaostatka, zauzela je Austrijanka Kornelija Hiter, dok je treće vreme imala domaća skijašica Nađa Fankini, koja je bila samo stotinku dalje.

Gutova je u italijanskom zimovalištu bila klasa za sebe, a jedino je Amerikanka Lindzi Von bila na putu da je ugrozi. Vonova je bila brža od Švajcarkinje na prvom merenju vremena, ali joj je potom pri brzini od 130 km/h otpala skija, usledio je njen pad, u koje je, srećom, ostala nepovređena.

Iza najbolje tri skijašice našla se još jedna švajcarska skijašica Fabijen Zuter, ispred Amerikanke Loren Ros, Tine Vajrater iz Lihtenštajna i još jedne Italijanke Elene Kurtoni. Prvih deset kompletirale su Nemica Viktorija Rebensburg, Larisa Jurkiv iz Kanade i Austrijanka Elizabet Gergl.

Zahvaljujući trijumfu, Gutova je preuzela vođstvo u generalnom plasmanu sa 1.073 boda, 13 više od Vonove, dok je Rebensburgova treća sa 852. Vonova je i dalje vodeća u poretku spusta sa 500 bodova, ispred Hiterove sa 374.

Skijašice naredna trka čeka u subotu, kada je na programu novi spust.

Komentari / 0

Ostavite komentar