Српски клубови остају у регионалној лиги!

Ватерполо савез Србије дао је данас подршку БВК Црвена звезда након што је избачена из регионалне лиге, али одлучио и да остали српски клубови наставе такмичење до даљег.

Остали спортови 23.02.2016 | 10:20
Српски клубови остају у регионалној лиги!

Партизан, крагујевачки Раднички и новосадска Војводина наставиће такмичење у регионалној ватерполо лиги, без обзира на то што је четврти српски представник - БВК Црвена звезда - избачена из ње.

То је главна одлука са данашње седнице Управног одбора Ватерполо савеза Србије, који је притом дао подршку БВК Црвена звезда у правној борби да јој се казна поништи.

БВК Црвена звезда је избачена из јадранске лиге након меча са крагујевачким Радничким, на којем је, како су образложили челници Триглав регионалне лиге, наступили са неколицином играча који нису били уредно регистровани. Најпре је кажњена са 5.000 евра и одузимањем бодова, а потом је избачена из лиге.

Звезда се супроставила тој одлуци, сматрајући да је у праву, односно да су спорни играчи имали право наступа, јер су регистровани према прописима ВСС и ЛЕН.

УО Ватерполо савеза Србије данас је донео ове одлуке:

1. Даје се подршка БВК Црвена звезда да у правном поступку успе у поништавања одлуке о казни;

2. Да се упути иницијатива Министарству омладине и спорта Србије да посредује са осталим ресорним министарствима држава учесница ТРВЛ (Триглав лиги) око решавања насталог проблема;

3. Да се покрене поступак код Европске федерације водених спортова (ЛЕН) ради ускладјивања прописа Регионалне лиге са прописима ЛЕН;

4. Да се настави такмичење наших клубова у ТРВЛ ДО ДАЉЕГ;

5. УО ВСС ће поново размотрити ситуацију након одлуке другостепенеог органа по жалби БВК Црвена звезда.

Коментари / 0

Оставите коментар