Srpski klubovi ostaju u regionalnoj ligi!

Vaterpolo savez Srbije dao je danas podršku BVK Crvena zvezda nakon što je izbačena iz regionalne lige, ali odlučio i da ostali srpski klubovi nastave takmičenje do daljeg.

Ostali sportovi 23.02.2016 | 10:20
Srpski klubovi ostaju u regionalnoj ligi!

Partizan, kragujevački Radnički i novosadska Vojvodina nastaviće takmičenje u regionalnoj vaterpolo ligi, bez obzira na to što je četvrti srpski predstavnik - BVK Crvena zvezda - izbačena iz nje.

To je glavna odluka sa današnje sednice Upravnog odbora Vaterpolo saveza Srbije, koji je pritom dao podršku BVK Crvena zvezda u pravnoj borbi da joj se kazna poništi.

BVK Crvena zvezda je izbačena iz jadranske lige nakon meča sa kragujevačkim Radničkim, na kojem je, kako su obrazložili čelnici Triglav regionalne lige, nastupili sa nekolicinom igrača koji nisu bili uredno registrovani. Najpre je kažnjena sa 5.000 evra i oduzimanjem bodova, a potom je izbačena iz lige.

Zvezda se suprostavila toj odluci, smatrajući da je u pravu, odnosno da su sporni igrači imali pravo nastupa, jer su registrovani prema propisima VSS i LEN.

UO Vaterpolo saveza Srbije danas je doneo ove odluke:

1. Daje se podrška BVK Crvena zvezda da u pravnom postupku uspe u poništavanja odluke o kazni;

2. Da se uputi inicijativa Ministarstvu omladine i sporta Srbije da posreduje sa ostalim resornim ministarstvima država učesnica TRVL (Triglav ligi) oko rešavanja nastalog problema;

3. Da se pokrene postupak kod Evropske federacije vodenih sportova (LEN) radi uskladjivanja propisa Regionalne lige sa propisima LEN;

4. Da se nastavi takmičenje naših klubova u TRVL DO DALJEG;

5. UO VSS će ponovo razmotriti situaciju nakon odluke drugostepeneog organa po žalbi BVK Crvena zvezda.

Komentari / 0

Ostavite komentar