Тужилаштво: Радончић кршио мјере забране

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ жалбу на одлуку о укидању притвора лидеру СББ-а Фахрудину Радончићу због кршења мјера забране које су му одређене након пуштања из притвора, потврдио је Радончићев адвокат Асим Црналић.

Босна и Херцеговина 19.02.2016 | 12:35
Тужилаштво: Радончић кршио мјере забране

Црналић је рекао да ће данас поднијети одговор на жалбу Тужилаштва, додајући да не може говорити о томе шта пише у поднеску Тужилаштва.

Суд БиХ није прихватио захтјев Тужилаштва БиХ за продужење притвора Радончићу и он је у сриједу, 17. фебуара, уз мјере забрана напуштања адресе боравишта, састајања са саслушаним свједоцима, као и приближавања њима на удаљености мањој од 100 метара, пуштен из притвора.

Радончићу је изречена и забрана међусобног контактирања и састајања са саоптуженим у овом кривичном предмету, те забрана контактирања са свим представницима медија на околности које се тичу овог кривичног поступка.

Суд БиХ потврдио је оптужницу против Радончића, чланова СББ-а Бакира Даутбашића и Билсене Шахман, те Зијада Хаџијахића због кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела и ометање рада правосуђа.

Радончић је оптужен за удруживање ради чињења кривичних дјела ометање рада правосуђа и давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Оптужница, коју је Тужилаштво БиХ подигло 5. фебруара, ова лица терети да су, између осталог, постали чланови групе коју је организовао и њоме руководио Радончић, те да су својим дјеловањем, међусобним договарањем и повезаним радњама од 14. децембра 2015. до 12. јануара 2016. године починили више кривичних дјела.

Тужилаштво БиХ оптужило је Даутбашића и Шахманову да су покушали извршити утицај на свједока Азру Сарић да лажно свједочи на суђењу Насеру Кељмендију на Косову.

Радончић, делегат у Дому народа парламента БиХ, у оптужници је означен као организатор кривичног дјела, а остали као извршиоци.

Радончић је оптужен да је у договору с Даутбашићем настојао од Зијада Хаџијахића, запосленог у америчкој Амбасади у БиХ, сазнати да ли је у вези с притиском на Сарићеву отворена истрага и, ако јесте, да покуша утицати да се истрага затвори.

Ухапшен је 25. јануара од када се до 17. фебруара налазио у притвору.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

КГБЛ

19.02.2016 11:42

Не треба му висе од 100 метара да "поприца" са свједоцима,мозе оним дјецијим телефоном прицати,а мозе са двије цасе од врхња и концем исто...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

19.02.2016 11:51

Немој га наврацати,поцет це и јогурт да користи или це дати јогурт да Билсена полизе а њему само цаса.Зена мозда не воли самог јогурта.