Хрвати снимају филм о Готовини

Редитељ Антун Врдољак снима филм 'Генерал' о ратном злочинцу Анти Готовини, који ће бити приказан као херој! Главну улогу тумачи холивудски глумац Горан Вишњић, а цео пројекат има подршку филмских фондова Европске уније?!

Регион 19.02.2016 | 07:25
Хрвати снимају филм о Готовини

Злогласни хрватски генерал Анте Готовина, ратни злочинац који је лично одговоран за прогон више од 200.000 Срба и убиства више хиљада невиних људи у "Олуји", биће на филмском платну приказан као херој! И то уз финансијску подршку Европске уније!

Да, добро сте прочитали! Хрвати увелико снимају филм "Генерал", у коме ће Готовину тумачити холивудски глумац Горан Вишњић.

У овом филму, који режира Антун Врдољак, ратни злочинац биће приказан као позитивни јунак, акциони херој попут Рамба, док су Срби зли агресори, кољачи и масовни силоватељи!

ЕУ се прави луда

Спорни филм базиран је на књизи Ненада Иванковића "Ратник, пустолов и генерал", а цео пројекат, будући да је Хрватска чланица ЕУ, имаће финансијску подршку европских филмских фондова?! Европски званичници су тако, дакле, још једном прећутно прешли преко слављења најстрашнијих злочина над Србима и тако подржали усташко дивљање и величање злочинаца!

Да Хрвати спремају брутално романтизовану филмску причу о Готовини, јуче је потврдио и сам редитељ Антун Врдољак. Према његовим речима, филм почиње првим Готовининим сећањима из детињства, а завршава се "Олујом" и Хагом.

- Бранитељи су нам даровали слободу, а сами су завршили у инвалидским колицима, на другом свету или на робији. С обзиром на то да је реч о животу ратника, што Готовина јесте, филмске акције неће недостајати - изјавио је Врдољак најављујући свој усташки филмски памфлет!

У Мисији ЕУ у Србији јуче су за Информер рекли да је "Брисел права адреса" за наше питање о подршци оваквом филму (?!). Ипак, никакав одговор нисмо добили ни из централе ЕУ.

На другој страни, бивши официр ЈНА Веселин Шљиванчанин каже није изненађен овом хрватском одлуком.

- Готовина је за Хрвате херој. Колико то далеко иде, најбоље показује информација коју сам чуо у Хагу да постоји предлог да Готовина буде проглашен за свеца?! Док Србија заборавља хероје, Хрватска их производи и диже у небеса - истиче Шљиванчанин.

Попут божанства

Ова информација није изненадила ни лидера СРС Војислава Шешеља, који наглашава да је злочинац у Загребу "божанство".

- Хрвати су копали рукама и ногама како би Готовина био ослобођен. Дали су огромне паре, а успели су да ангажују и Ватикан. С друге стране, Србија за своје оптуженике од Петог октобра није урадила готово ништа, већ их је само хапсила, испоручивала и слала сву документацију која би могла да их терети! - подвлачи Шешељ.

Директор "Веритаса" Саво Штрбац оцењује да је хашка одлука да ослободи Готовину охрабрила домобране.

- За Хрвате он је био херој чак и да је првостепено осуђен. Колики углед има у Хрватској, показује и то што га је Колинда Грабар Китаровић поставила у Веће за домовинску безбедност - закључује Штрбац.

(Информер)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

005

19.02.2016 06:50

Бас је теxт на свом мјесту од А до З.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

19.02.2016 08:09

Ко нам је крив сто ми Срби гурамо насе хероје у Хаг ил и просто убијамо ... Боље да их се поносимо јер их неце висе бити такви за "идуци пут" ако недај бозе затреба ... поздрав свима

Name

Мали Вукота

19.02.2016 07:01

Хрвати и ЕУ се праве луди јер имају ослобадјајуцу пресуду. Цовјек је по земаљском такону невин и тацка. Јесино бозији суд је праведан и у њега се надајмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скелар_ПД

19.02.2016 07:10

Готовина је за неке херој а за неке злоцинац, свако хвали и уздизе своје хероје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

19.02.2016 07:17

Мене су учили да су усташе и четници били злочинци. Сад у Србији и Хрватској владају другачија увјерења. Паметноме доста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран.

19.02.2016 08:18

За мене је он крвник.Младић је већи и храбрији јунак.Живио наш ђенерал.

Name

стрмица

19.02.2016 09:15

СТРМИЦА. СТРМИЦА. СТРМИЦА .ПОДРСКА ГЕНЕРАЛУ СВЕРЦОМ ЦИГАРЕТА .У КОЈИ СУ УПЕТЉАНИ РУКОВОДИОЦИ ГРАНИЦНЕ ПОЛИЦИЈЕ .БИХ.СКРИВАЛИ СВЕ О ОВОМ .СВЕРЦУ ДОКАЗЕ ИСТРАГУ КАО ЗМИЈА НОГЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

педјам

19.02.2016 10:30

Па ста ти исприца?

Name

блука

19.02.2016 10:21

Хрвати "своје" не дају, а срби "своје" продају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

19.02.2016 11:01

И ми смо могли снимити спектакл о Младицу и Карадзицу,превазици СУТЈЕСКУ И НЕРЕТВУ за 35 милиона колико је узео Кустурица за Андрицград!? Филм је јаци од свега!

Name

сниуден

19.02.2016 10:47

Једино су Срби, уступили Хрватској предмете да се тамо суди за злоцин над Србима у БиХ поцињен од припадника регуларне Војске и Полиције. Злоцин вратили злоцинцима страсно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

19.02.2016 11:53

Ко нама брани да снимимо контрафилм како Готовина бјежи, плаче као пи.. Па се иживљава на бабама и дједовима из Крајине и како се љуби или силије своје саборце тзв домобране који су исти као он. Да им није било сасиваца и легије никада не би урадили ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако се то ради

21.02.2016 10:40

Срби снимају "антиратне" филмове типа "Лепа села лепо горе" док Хрвати велицају своје "хероје".Наравно да нико није изненадјен радњом филма.Неки би напокон морали да поцну да уце од комсија.

ОДГОВОРИТЕ