Мирко Шаровић: Ником не дозвољавам да је већи патриота од мене

Република Српска је у апсурдној ситуацији у којој је друштво подијељено, рекао је вечерас високи функционер Српске демократске странке и министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић.

Босна и Херцеговина 18.02.2016 | 21:41
Мирко Шаровић: Ником не дозвољавам да је већи патриота од мене

Он је у емисији "Пулс" БН телевизије рекао да би сви требали да се погледају у огледало и тако виде шта су дали за ову Републику Српску.

"Овој земљи треба економски напредак који ће да сачува њену стабилност, која се не може сачувати паролама о лажном србовању и патриотизму", рекао је Шаровић.

Он је одбацио све оптужбе које долазе од Владе и предсједника Додика да српски представници у заједничким институцијама БиХ не раде посао у интересу Републике Српске.

"Те оптужбе, као и приче о издајницима у које нико не вјерује служе да се прикрије нерад и незнање", казао је Шаровић и додао да је око милион људи сиромашних у овој земљи.

"Не дозвољавам никоме да је већи патриота од мене, као што ни ја нисам већи од других. Нико више од мене не воли Српску и нико не може бити већи патриота од мене", рекао је Шаровић.

Кроз механизам координације нису дерогиране институције Републике Српске, поручио је Шаровић. Каже да се покушава направити теорија завјере као да је у Савјету министара БиХ рађено нешто против интереса српског народа што није тачно твди он.

Непотребно је стварати било какве теорије завјере везане за механизам координације. Савјет министара БиХ тражило је од премија Српске Зељке Цвијановиц члана радног тијела за заједничку израду механизма координације, те уредно обавјестио Владу Српске о садржају документа, каже Шаровиц и додаје да је Влада Српске одбила све приједлоге.

“Влада Републике Српске није искористила своју прилику да каже било коју ријеч – приједлог за измјену и допуну овог документа, који је био један од услова да би БиХ могла да преда кредибилну апликацију за чланство у ЕУ. Све послије, не одговара истини”, тврди Шаровић.

Шаровић наглашава да уколико то желе, представници Владе Републике Српске још увијек могу доставити своје приједлоге за измјену документа и они ће бити испостовани. Такође, објашњава, није било никаквог тајног састанка Савјета министара, напротив...

“Дата је шанса да се у разумном року од пар седмица покуша доћи до заједничког рјешења. Такође, због разних сујета које постоје код нас, покушало се доћи до усаглашавања текста, те да се пружи шанса и Влади ФбиХ, као и Влади Републике Српске”, каше Шаровић.

Са недавног састанка владајуће коалиције у Републици Српској послата је јасна порука да се питање механизма координације мора наћи на дневном реду НС Републике Српске. Шаровиц каже да би Влада Жељке Цвијановић за почетак требало да достави јасне примједбе и коментаре на механизам и додаје да је све остало одређена врста политиканства, страшења и одласка у крајност тј. пут излолације који није добар.

“Реците које су примједбе и дођите за сто да о томе разговарамо, али немојте паушално да оцјењујете нешто у чему нисте жељели да учествујете”, јасан је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ.

"Моја порука садашњем предсједнику Српске би била да буде предсједник свих нас, да нас третира исто и не морамо да будемо дио исте политике, да мислимо исто. Можемо да размишљамо различито, али овој земљи треба вођство, треба предсједник којег ми поштујемо, који ће да води дијалог са нама. Он не треба да брани Владу Републике Српске од нас. Он треба да буде посредник, да се издигне, да га ми поштујемо. Ја га поштујем, он је изабрани предсједник", рекао је Шаровић.

"Са многим стварима се не слажем, али то је мој лични став, али ја ћу га увијек поштовати, као што сам поштовао и друге предсједнике. Ја желим таквог предсједника, јер таквог предсједника треба наша Република Српска. Она вапи за таквим предсједником који се неће са нама свађати, који нам неће пријетити, који нас неће прозивати, који је културан, образован, који има неке манире. Ја бих био поносан да имам таквог предсједника, да будем иза њега, а не мора да буде из моје странке. Зашто би, није сва памет у једној странци. Ја бих то врло радо прихватио и поштовао бих таквог предсједника. Овом нашем легитимном предсједнику то исто препоручујем, људски као човјек, на овај начин", закључио је Шаровић.

БН ТВ

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

Куре Феферон

18.02.2016 20:45

Знамо сјећамо се, кад си био влас у РС-у. Знају твоје комсије прицацемо с њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИА

18.02.2016 20:48

Овај господин Шаровић је јак ко Суперман шта овај човјек носи на леђима

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

18.02.2016 21:29

Деценије и деценије живота.

Name

нн

18.02.2016 20:48

Тако је Миркане, напријед само....

ОДГОВОРИТЕ
Name

болек

18.02.2016 20:51

Патриоте имају милионе,ти мозда мање,тај је ријец замјена за Тајкун.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

18.02.2016 20:58

Додик патриота...ахахахаххахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батман

18.02.2016 21:00

Господин од главе до пете за рудоњу и његове поданике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

18.02.2016 21:00

Најпаметнији и најодмјеренији српски политицар и патриота.Мирко,свака ти цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

18.02.2016 22:07

Додао бих на васу констатацију са којом се слазем и да је једини цовјек који се мозе звати политицарем у Босни и Херцеговини , кратко рецено одмјерени господин ! Гледајуци и слусајуци га цовјек(гледалац и слусалац) се опусти као да попије лексаурин !

Name

Гаврило Принцип

18.02.2016 21:02

Ова нспособна и лоповска власт би давно пала да Американци и ЕУ не снабдијевају Додика парама испод стола за које се уопште не зна. На тај начин је све разваљено. Они су га довели на власт и одржавају га док не заврши посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

18.02.2016 21:05

Сви сте ви патриоте и ти и Чава и Миле и сви остали само тај патриотизам исказују према новцу, а боли их она ствар и за народ и за дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РИСТО ЈУГОВИЋ

18.02.2016 21:10

Поздрав за господина Шаровића- само тако !

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуехуе

18.02.2016 21:32

Тако је Ристо, ти најбоље знаш....

Name

СДС

18.02.2016 23:20

Да је Саровиц предсједник СДСа не би Додик владао толике године. И једини он га је могао побиједити на претхоним изборима.

Name

ре

19.02.2016 14:29

Морбидно је збијати шале на рачун мртвог човјека.

Name

волво

18.02.2016 21:18

Некад Дусаниц из Прњавора,патрита СДСа са 100 камиона и осталих пумпи и фирми,могао би накад несто написати на тему Патритизма,неки савјет и рецепт.Саровиц није из те прице али Патриотизам као појам,јесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОСТА ЈЕ

18.02.2016 21:33

ЕЈ, АЈ ДОСТА СА ТИМ ПАТРОТИЗМОМ. КО МИ ЈЕ ГОД ПРИЧАО О ПАТРИОТИЗМУ ДРЖАО МИ ЈЕ РУКУ У ЏЕПУ. НЕМОЈ МАЈКЕ ТИ НАЈВЕЋИ ПАТРИОТИ У СВАКОМ НАРОДУ СУ ИСТОВРЕМЕНО НАЈВЕЋИ БАНДИТИ. НИСМО ВИШЕ БЛЕСАВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

локо

18.02.2016 21:37

3 корака испред свих. Цовјек има резултате иза себе који директно побољсавају стандард градјана БиХ. Јако културан и паметан. Једини који у овом периоду сукоба зели да спусти лопту. Свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

18.02.2016 22:10

Једини цовјек којега из свих народа постују и једини који се бори за нас "мале" људе из било којега дијела БиХ да смо!!

Name

Ја!!!

18.02.2016 22:00

Кандидуј се Саровицу као независни кандидат и сам Додик це гласати за тебе,јер си тата политике.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

18.02.2016 22:14

Да је БиХ нормална дрзава , а назалост није и питање је велико да ли це икада бити , не бих имао ниста против , а и вецина "обицног" народ(а) да Мирко Шаровић буде предсједник свих нас у БиХ сто се мене тице и дозивотни јер немамо бољег!!

Name

дјовани

18.02.2016 22:05

Све вам вјерујемо.Само нам објасните зашто форсирате коалицију са СНСД ом у Фочи.Будите принципијелни а не како у којој ситуацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

18.02.2016 22:23

Не бих зелио да ме неки погрешно разумеју да сам за ове или против оних, али морам да изнесем једну цињеницу. Помало је цудно да муслимани односно њихови представници све сто је у корист Срба (како наши казу) прихватају и тако се брзо договарају. То се није у историји десавало али сви ћемо на крају осетити на својим ледјима ко је за чије добро радио камо среће да буде овако како ови наши тврде све одлично за Србе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

18.02.2016 22:42

Постовани Зоране , како ви казете "муслимани" , анационалан сам али цу вам реци да нормални,урбани,градски "муслимани" не воле ни Изетбеговица а ни Радонцица и схватите да рурални , "муслимани" са села , без да икога вриједјам гласају за дотицне а за мене лицно измедју Изетбеговица,Радонцица и Додика је знак "=" а Цовиц Драгана тренутног предсједника свих нас моземо не вољети(лицно ја) али га морамо постовати јер је културан и паметнији од наведене тројице !

Name

за Едо Слатина

19.02.2016 00:10

Само цу се слозити са тобом да нормални не гласају за ове,а урбани и градски и те како гласају за ове.Ја мислим да је проблем у БиХ сто неки мисле да је довољно бити родјен у граду и да оне друге који нису родјени у твом граду мозес називати погрдним именима.Родјен сам у граду и моја су искуства да вецина градјана која себе тако види, у стварности су тески малоградјани, а сто је најгоре, тога нису свјесни.У мојој улици зиви висе сељака у главу,него и у једној вукојебини у БиХ.Па засто нам Едо скоро у свим градовима ови набројани редовно побједјују на изборима?Ако су нам они са села неупуценији,неписменији,итд, ста је са градјанима?Виде ли се у друству њихови резултати писмености,упуцености,трезвености,итд ,ко је заправо заказао?Гдје је градска мудрост?Драги мој Едо,хтио ти то признати или не,ми смо по социалном статусу сви сељаци,неко је само прије а неко касније напустио село,а сто је најгоре и по менталном.По мени,главни проблем друства је сто свијест не мозес ни сељаку а назалост ни урбаном градјанину промијенити,не знам засто је то тако,али сигурно је, да нас покварени,малоградјански менталитет како са села,тако исто и из града је најзаслузнији за ово станање у друству.Не пребацуј одговорност на другог,него буди критицан према средини из које долазис.Ти си урбани градјанин(то констатујем по твојим коментарима),процесљај само своју улицу,па цес видјети да у њој висе зиви сељака у главу него ових нормалних.

Name

Опрез

18.02.2016 23:03

Који год од срба да дође на власт, треба отоворити четверо очију, јер смо поучени Бајиним стилом владавине, зато опрезно. Баја мора да оде! Опозиција кад је била позиција исто је правила значајне грешке. Зато кажем, који год да буде на челу одмах га скенирати и добвро пратити шта ради, не дозволити да прави срања као Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеститан

18.02.2016 23:22

Роодјак Недељко Цориц ти је постао председник СНСД а Бијељина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

18.02.2016 23:37

Једини нас политицар који свој медијски простор користи да казе несто о послу којем је урадио а не промоцији странке или препуцавање са супарницком.Браво Господине Саровицу свака вам цаст,надам се да цете бити будуци предсједник свих људи а не само своје гласацке масинерије као ови до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пфк

19.02.2016 00:25

Гдје ти је Дјока Здрале и Елез сви су они исти од 92 до 2016

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.02.2016 04:57

Баја несмије од Руса тамо су му рацуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

м.н.

19.02.2016 06:08

Врло мудар, али воли и он лову. Није бас цист како се представља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купујмо домаће

19.02.2016 07:32

Ријетко када гледам телевизију (било коју), али синоћ сам до краја одгледао ово Шаровићево гостовање. Слажем се скоро у свему што је рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.02.2016 09:01

Ко се у рату сакрио у замрзивац? Само питам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо/

19.02.2016 15:00

Мирко,а шта каже Славко???

ОДГОВОРИТЕ