Знали за механизам двије седмице прије његовог објављивања

Представничко вијеће Парламентарне Скупштине БиХ на данашњој сједници није усвојило приједлог Клуба посланика СНСД-а да се у Дневни ред уврсти захтјев да Савјет министара достави информацију о начину доношење одлуке о механизму координације. Иако су раније најављивали, посланици СНСД-а данас нису тражили смјену Савјета министара.

Босна и Херцеговина 16.02.2016 | 18:35
Знали за механизам двије седмице прије његовог објављивања

"Нико не зна да ли је и када одржана сједница Савјета министара на којој је донесена одлука о механизму координације.Тиме је поражен Парламент БиХ, јер Савјет министара, односно странке већине не желе да их упознају са начином доношења тог важног документа", тврди Сташа Кошарац, шеф Клуба посланика СНСД-а.

"Очигледно је да нема комуникације између посланика СНСД-а и руководства те странке", истичу из СДС-а. "Механизам координације усвојен на сједници Савјета министара 26.јануара, а 29.јануара о томе са предсједником СНСД-а и предсједником Републике Спске Милорадом Додиком разговарао је његов пријатељ, предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић. Додик није имао примједби на усвојени документ", тврди Александра Пандуревић, шеф Клуба посланика СДС-а и наставља:

"О механизму координације упозната је и премијерка Српске Жељка Цвијановић 30. јануара на састанку ентитетских премијера и предсједавајућег Савјета министара у Бањалуци, на којем је од ентитетских премијера затражено да у року од 7 дана доставе своје примједбе и сугестије које би биле уграђене у документ прије него што он буде представљен јавности", истиче Пандуревићева и показује документ о механизму координације који је, на захтјев Жељке Цвијановић, Савјет министара упутио ентитетским владама 3. фебруара.

"Госпођа Цвијановић и Влада Републике Српске нису доставили ниједну једину сугестију на достављени механизам координације", подсјећа Пандуревићива и додаје: "Госпођа Цвијановић очигледно не ради свој посао и треба да да оставку."

Новинаре је занимало и зашто премијерка Српске Жељка Цвијановић не учествује на састанцима на којима се разговара о подјели новца које БиХ добија из ИПА фондова Европске уније. "То питајте премијерку. Ја мислим да је веома важно учествовати у свим стварима које се односе на план инвестирања у БиХ од којих ће користи имати и Република Српска", истиче Сташа Кошарац, шеф Клуба посланика СНСД-а.

За СДС одбијање Жељке Цвијановић да учествује на састанцима показује да владајућој коалицији у Српској није стало до европског пута.

"Њима није битна ни Европа, ни европски пут БиХ, јер су њихова дјеца одавно у Европској унији. Тамо су их смјестили и купили им станове од Кипра до Беча, а за народ баш их брига. Њима је само до јефтиног политиканства", истиче Александра Пандуревић, шеф Куба посланика СДС-а и додаје да Влада Републике Српске не ради свој посао и да је довела грађане Српске у тешку економску ситуацију, а свој нерад и неспособност покушавају сакрити примитивним политичким нападима.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Зипа

16.02.2016 17:39

Тарарарара лига сампиона, лига сампиона

ОДГОВОРИТЕ
Name

идибре

16.02.2016 17:59

Када проблеми вец крену од предсједника, онда *ебес такву дрзаву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

16.02.2016 19:18

Плавуша је баш расположена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

16.02.2016 19:47

Која?

Name

Попадија

16.02.2016 21:07

Опозиција је капитулирала

Name

Ја

16.02.2016 21:17

И даље је волим.

Name

лоло

16.02.2016 22:34

Која?, па ова мала што тако умиљато преде па је "Ја" и даље воли. Она друга уз шефа је нешто смркнута. Није зато што је нико не воли нег' је шеф уср'о и шефа и станицу, па је сконтала да је готово.

Name

Прави Ја

17.02.2016 04:32

Ни усраном мотком је не бих дирнуо!

Name

перо

17.02.2016 05:39

Овај има да је луд е да је и њој како дати и да мирно спавају

ОДГОВОРИТЕ