Znali za mehanizam dvije sedmice prije njegovog objavljivanja

Predstavničko vijeće Parlamentarne Skupštine BiH na današnjoj sjednici nije usvojilo prijedlog Kluba poslanika SNSD-a da se u Dnevni red uvrsti zahtjev da Savjet ministara dostavi informaciju o načinu donošenje odluke o mehanizmu koordinacije. Iako su ranije najavljivali, poslanici SNSD-a danas nisu tražili smjenu Savjeta ministara.

Bosna i Hercegovina 16.02.2016 | 18:35
Znali za mehanizam dvije sedmice prije njegovog objavljivanja

"Niko ne zna da li je i kada održana sjednica Savjeta ministara na kojoj je donesena odluka o mehanizmu koordinacije.Time je poražen Parlament BiH, jer Savjet ministara, odnosno stranke većine ne žele da ih upoznaju sa načinom donošenja tog važnog dokumenta", tvrdi Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD-a.

"Očigledno je da nema komunikacije između poslanika SNSD-a i rukovodstva te stranke", ističu iz SDS-a. "Mehanizam koordinacije usvojen na sjednici Savjeta ministara 26.januara, a 29.januara o tome sa predsjednikom SNSD-a i predsjednikom Republike Spske Miloradom Dodikom razgovarao je njegov prijatelj, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović. Dodik nije imao primjedbi na usvojeni dokument", tvrdi Aleksandra Pandurević, šef Kluba poslanika SDS-a i nastavlja:

"O mehanizmu koordinacije upoznata je i premijerka Srpske Željka Cvijanović 30. januara na sastanku entitetskih premijera i predsjedavajućeg Savjeta ministara u Banjaluci, na kojem je od entitetskih premijera zatraženo da u roku od 7 dana dostave svoje primjedbe i sugestije koje bi bile ugrađene u dokument prije nego što on bude predstavljen javnosti", ističe Pandurevićeva i pokazuje dokument o mehanizmu koordinacije koji je, na zahtjev Željke Cvijanović, Savjet ministara uputio entitetskim vladama 3. februara.

"Gospođa Cvijanović i Vlada Republike Srpske nisu dostavili nijednu jedinu sugestiju na dostavljeni mehanizam koordinacije", podsjeća Pandurevićiva i dodaje: "Gospođa Cvijanović očigledno ne radi svoj posao i treba da da ostavku."

Novinare je zanimalo i zašto premijerka Srpske Željka Cvijanović ne učestvuje na sastancima na kojima se razgovara o podjeli novca koje BiH dobija iz IPA fondova Evropske unije. "To pitajte premijerku. Ja mislim da je veoma važno učestvovati u svim stvarima koje se odnose na plan investiranja u BiH od kojih će koristi imati i Republika Srpska", ističe Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD-a.

Za SDS odbijanje Željke Cvijanović da učestvuje na sastancima pokazuje da vladajućoj koaliciji u Srpskoj nije stalo do evropskog puta.

"Njima nije bitna ni Evropa, ni evropski put BiH, jer su njihova djeca odavno u Evropskoj uniji. Tamo su ih smjestili i kupili im stanove od Kipra do Beča, a za narod baš ih briga. Njima je samo do jeftinog politikanstva", ističe Aleksandra Pandurević, šef Kuba poslanika SDS-a i dodaje da Vlada Republike Srpske ne radi svoj posao i da je dovela građane Srpske u tešku ekonomsku situaciju, a svoj nerad i nesposobnost pokušavaju sakriti primitivnim političkim napadima.

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Zipa

16.02.2016 17:39

Tarararara liga sampiona, liga sampiona

ODGOVORITE
Name

idibre

16.02.2016 17:59

Kada problemi vec krenu od predsjednika, onda *ebes takvu drzavu!

ODGOVORITE
Name

lolo

16.02.2016 19:18

Plavuša je baš raspoložena.

ODGOVORITE
Name

klapac

16.02.2016 19:47

Koja?

Name

Popadija

16.02.2016 21:07

Opozicija je kapitulirala

Name

Ja

16.02.2016 21:17

I dalje je volim.

Name

lolo

16.02.2016 22:34

Koja?, pa ova mala što tako umiljato prede pa je "Ja" i dalje voli. Ona druga uz šefa je nešto smrknuta. Nije zato što je niko ne voli neg' je šef usr'o i šefa i stanicu, pa je skontala da je gotovo.

Name

Pravi Ja

17.02.2016 04:32

Ni usranom motkom je ne bih dirnuo!

Name

pero

17.02.2016 05:39

Ovaj ima da je lud e da je i njoj kako dati i da mirno spavaju

ODGOVORITE