Агруми чувају линију

Богато витамином Ц и антиоксидансима, цитрусном киселином и флавоноидима, ово воће истовремено поспешује метаболизам.

Здравље 16.02.2016 | 10:00
Агруми чувају линију

ПОЗНАТО је да мирис агрума позитивно утиче на расположење, а ако чешће једете грејп, наранџе, лимун и мандарине, бићете на вишеструком добитку. Богато витамином Ц и антиоксидансима, цитрусном киселином и флавоноидима, ово воће истовремено поспешује метаболизам, јача одбрамбени систем и стимулише опуштање.

* Мандарине садрже једињења брома која имају седативно дејство и садрже мало натријума, због чега се посебно препоручују онима који пате од повишеног притиска.

* Наранџе су богате витамином Ц, каротенима и флавоноидима, а у црвеној варијанти и антоцијанима, антиоксидантима који јачају имунитет.

* Од свих агрума, лимун је најмање калоричан, а захваљујући цитрусној киселини, има изузетно освежавајуће дејство. Сок је одличан природни антисептик, па се препоручује за лечење упала усне дупље.

* Ако желите да се ослободите сувишних килограма и целулита, грејпфрут је ваш најбољи савезник, јер смањује апсорпцију хране и повећава производњу адреналина, који пак стимулише сагоревање калорија и истовремено смањује апетит. Богат је антиоксидансима из групе флавоноида који, удружени са витамином Ц доприносе еластичности зидова крвних судова, спречавајући појаву проширених вена.

Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар

19.02.2016 11:23

Цлеан 9 је програм који је пре свега намењен за Детоксикацију тј. као детоксикациони програм који ће вам помоћи да започнете свој пут ка здрављу и жељеним облинама. Са овим програмом, доказано је у пракси, може се смањити чак и до 4 цм у обима стим што је за особе које имају потребу за већим скидањем килаже и регулисања масноћа неопходно је да након коришћење Ц9 пакета наставе са коришћењем пакета Ф.И.Т. 1 хттпс://алојавера.wордпресс.цом

ОДГОВОРИТЕ