Agrumi čuvaju liniju

Bogato vitaminom C i antioksidansima, citrusnom kiselinom i flavonoidima, ovo voće istovremeno pospešuje metabolizam.

Zdravlje 16.02.2016 | 10:00
Agrumi čuvaju liniju

POZNATO je da miris agruma pozitivno utiče na raspoloženje, a ako češće jedete grejp, narandže, limun i mandarine, bićete na višestrukom dobitku. Bogato vitaminom C i antioksidansima, citrusnom kiselinom i flavonoidima, ovo voće istovremeno pospešuje metabolizam, jača odbrambeni sistem i stimuliše opuštanje.

* Mandarine sadrže jedinjenja broma koja imaju sedativno dejstvo i sadrže malo natrijuma, zbog čega se posebno preporučuju onima koji pate od povišenog pritiska.

* Narandže su bogate vitaminom C, karotenima i flavonoidima, a u crvenoj varijanti i antocijanima, antioksidantima koji jačaju imunitet.

* Od svih agruma, limun je najmanje kaloričan, a zahvaljujući citrusnoj kiselini, ima izuzetno osvežavajuće dejstvo. Sok je odličan prirodni antiseptik, pa se preporučuje za lečenje upala usne duplje.

* Ako želite da se oslobodite suvišnih kilograma i celulita, grejpfrut je vaš najbolji saveznik, jer smanjuje apsorpciju hrane i povećava proizvodnju adrenalina, koji pak stimuliše sagorevanje kalorija i istovremeno smanjuje apetit. Bogat je antioksidansima iz grupe flavonoida koji, udruženi sa vitaminom C doprinose elastičnosti zidova krvnih sudova, sprečavajući pojavu proširenih vena.

Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aleksandar

19.02.2016 11:23

Clean 9 je program koji je pre svega namenjen za Detoksikaciju tj. kao detoksikacioni program koji će vam pomoći da započnete svoj put ka zdravlju i željenim oblinama. Sa ovim programom, dokazano je u praksi, može se smanjiti čak i do 4 cm u obima stim što je za osobe koje imaju potrebu za većim skidanjem kilaže i regulisanja masnoća neophodno je da nakon korišćenje C9 paketa nastave sa korišćenjem paketa F.I.T. 1 https://alojavera.wordpress.com

ODGOVORITE