Пантироу велеслалом у Наеби

Француски скијаш Алекси Пантиро тријумфовао је на шестом велеслалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у јапанској Наеби.

Остали спортови 14.02.2016 | 08:20
Пантироу велеслалом у Наеби

Пантиро је у Јапану остварио другу победу у овогодишњем издању елитног такмичења, а 11. у каријери укупним временом од 2:34.23 минута.

Друго место, са 51 стотинком заостатка, заузео је други француски скијаш Матју Февр, док је трећи био Масимилијано Блардоне из Италије.

Водећи у генералном пласману Светског купа Марсел Хиршер имао је шесто време.

После прве вожње, у вођству је био Немац Фриц Допфер, са 52 стотинке предности у односу на Пантироа, док је Хиршер био трећи са 73 стота дела секунде заостатка. У наставку, једино је Француз успео да одскија на нивоу на веома захтевној стази и изгуби најмање времена, док су Блардоне и Февр искористили што се стаза још није распала када су они били на реду.

Најбољу тројицу следио је Норвежанин Хенрик Кристоферсен, испред Виктора Мифа-Жандеа из Француске, Хиршера и Допфера. Међу првом десеторицом нашли су се Швајцарац Ђино Бавизел и италијански скијаши Роберто Нани и Флоријан Ајсат.

Хиршер на челу генералног пласмана има 1.045 бодова, а следе га Кристоферсен са 921 и још један Норвежанин Аксел Лунд Свиндал са 916, али је за њега сезона већ готова. У поретку велеслалома Хиршер је први са 401 бодом, испред Мифа-Жандеа са 297.

Такмичење у Наеби се наставља у недељу слаломом.

Коментари / 0

Оставите коментар