Pantirou veleslalom u Naebi

Francuski skijaš Aleksi Pantiro trijumfovao je na šestom veleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u japanskoj Naebi.

Ostali sportovi 14.02.2016 | 08:20
Pantirou veleslalom u Naebi

Pantiro je u Japanu ostvario drugu pobedu u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 11. u karijeri ukupnim vremenom od 2:34.23 minuta.

Drugo mesto, sa 51 stotinkom zaostatka, zauzeo je drugi francuski skijaš Matju Fevr, dok je treći bio Masimilijano Blardone iz Italije.

Vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa Marsel Hiršer imao je šesto vreme.

Posle prve vožnje, u vođstvu je bio Nemac Fric Dopfer, sa 52 stotinke prednosti u odnosu na Pantiroa, dok je Hiršer bio treći sa 73 stota dela sekunde zaostatka. U nastavku, jedino je Francuz uspeo da odskija na nivou na veoma zahtevnoj stazi i izgubi najmanje vremena, dok su Blardone i Fevr iskoristili što se staza još nije raspala kada su oni bili na redu.

Najbolju trojicu sledio je Norvežanin Henrik Kristofersen, ispred Viktora Mifa-Žandea iz Francuske, Hiršera i Dopfera. Među prvom desetoricom našli su se Švajcarac Đino Bavizel i italijanski skijaši Roberto Nani i Florijan Ajsat.

Hiršer na čelu generalnog plasmana ima 1.045 bodova, a slede ga Kristofersen sa 921 i još jedan Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 916, ali je za njega sezona već gotova. U poretku veleslaloma Hiršer je prvi sa 401 bodom, ispred Mifa-Žandea sa 297.

Takmičenje u Naebi se nastavlja u nedelju slalomom.

Komentari / 0

Ostavite komentar