“Ферари без титуле до 2017. би била трагедија!”

Први човек Ферарија Серђо Маркјоне послао је јасну поруку својим возачима шта ће се десити ако не освоје титулу у року од две године.

Остали спортови 13.02.2016 | 20:20
“Ферари без титуле до 2017. би била трагедија!”

Последњу титулу за Ферари освојио је Кими Раиконен 2007. године, а годину дана касније италијански тим је последњи пут био шампион међу конструкторима.

“Уколико се деси да не успемо да освојимо титулу у периоду од десет година, то ће бити трагедија”, истакао је Маркјоне.

Боје Ферарија у овогодишњем шампионату, који стартује Великом наградом Аустралије 13. марта, браниће Раиконен и Себастијан Фетел.

Управо Фетел је прошле године уписао три тријумфа за Ферари, што је био корак напред у односу на 2014. годину, коју је италијански тим завршио без победе.

“Напредовали смо и то је помогло да се поврати кредибилитет бренда”, нагласио је Маркјоне.

Маркјоне је такође наговестио да би Алфа Ромео могао да се врати у Формулу 1 после више од 30 година. Алфа Ромео се последњи пут као конструктор у Формули 1 такмичио 1985. године, а Маркјоне је извршни директор Фиат Групе, у којој се налазе и Ферари и Алфа Ромео.

“Да би Алфа Ромео успео да врати свој углед, морао би да размисли о повратку у Формулу 1. Могли би да раде са Фераријем. Алфа Ромео је способан да направи своју шасију, исто као и што може да направи сопствене моторе”, нагласио је Маркјоне.

Коментари / 0

Оставите коментар