“Ferari bez titule do 2017. bi bila tragedija!”

Prvi čovek Ferarija Serđo Markjone poslao je jasnu poruku svojim vozačima šta će se desiti ako ne osvoje titulu u roku od dve godine.

Ostali sportovi 13.02.2016 | 20:20
“Ferari bez titule do 2017. bi bila tragedija!”

Poslednju titulu za Ferari osvojio je Kimi Raikonen 2007. godine, a godinu dana kasnije italijanski tim je poslednji put bio šampion među konstruktorima.

“Ukoliko se desi da ne uspemo da osvojimo titulu u periodu od deset godina, to će biti tragedija”, istakao je Markjone.

Boje Ferarija u ovogodišnjem šampionatu, koji startuje Velikom nagradom Australije 13. marta, braniće Raikonen i Sebastijan Fetel.

Upravo Fetel je prošle godine upisao tri trijumfa za Ferari, što je bio korak napred u odnosu na 2014. godinu, koju je italijanski tim završio bez pobede.

“Napredovali smo i to je pomoglo da se povrati kredibilitet brenda”, naglasio je Markjone.

Markjone je takođe nagovestio da bi Alfa Romeo mogao da se vrati u Formulu 1 posle više od 30 godina. Alfa Romeo se poslednji put kao konstruktor u Formuli 1 takmičio 1985. godine, a Markjone je izvršni direktor Fiat Grupe, u kojoj se nalaze i Ferari i Alfa Romeo.

“Da bi Alfa Romeo uspeo da vrati svoj ugled, morao bi da razmisli o povratku u Formulu 1. Mogli bi da rade sa Ferarijem. Alfa Romeo je sposoban da napravi svoju šasiju, isto kao i što može da napravi sopstvene motore”, naglasio je Markjone.

Komentari / 0

Ostavite komentar