ЕП 1/2-финале: Србија - Русија 2:3, реакције...

Селектор Србије Аца Ковачевић сматра да је недостатак концентрације коштао тим пораза у полуфиналу Европског првенства у Београду. Капитен Србије Марко Перић тужан је али и поносан након пораза у полуфиналу Европског првенства у Београду.

Фудбал 12.02.2016 | 10:40
ЕП 1/2-финале: Србија - Русија 2:3, реакције...

Србија је поражена од Русије 3:2 после продужетака, па ће се у суботу (18:30х) борити за бронзу са слабијим из дуела Шпаније и Казахстана.

"Момци су се лавовски борили, али нажалост нису могли да буду концентрисани до краја. Велики је успех што смо уопште дошли у ситуацију да играмо овакве утакмице, а учинићемо све да освојимо треће место. Мотив увек имамо", рекао је Ковачевић.

Србија је први пут играла у полуфиналу УЕФА ЕУРО, док су се Руси трећи путу, а укупно шести пут домогли финала турнира који су освојили 1999. године.

"Публика је била задовољна показаним, може да буде поносан на ове момке. Да је неко пре првенства рекао да ћемо играти полуфинале, и то против Русије, равноправно, многи не би веровали", казао је Ковачевић.

Он је оценио да је премор и премала ротација у његовој екипи утицала на игру у продужецима.

"То је проблем, оптеретили смо одређени број играча. Нисмо имали играча који је имао свежину у продужецима, да акцијама један на један добије фаул и пенал са 10 метара јер су Руси имали пет прекршаја", навео је селектор Србије.

Ковачевић је честитао руском тиму и пожелео му срећу у финалу.

На утакмици се повредио најбољи стрелац Србије Младен Коцић, који није издржао до краја, а Ковачевић је рекао да се нада да ће играч бити спреман за борбу за бронзану медаљу.

"Он је био под тако великим напорима да је добио грчеве. Оптерећење је било толико да није могао да настави утакмицу. Надам се да ће се опоравити до суботе", рекао је Ковачевић.

Србија ће се за треће место борити против пораженог у другом полуфиналном дуелу, у ком се састају Шпанија и Казахстан.

Селектор футсал репрезентације Русије Сергеј Скорович рекао је да је најважније то што се његова екипа пласирала у финале Европског првенства.

"Ово је први пут за Србију да је у полуфиналу и учиниће све што је у њеној моћи да освоји бронзану медаљу. Било је веома, веома тешко. Најважније је да смо у финалу", рекао је Скорович новинарима после утакмице.

Капитен Србије Марко Перић тужан је али и поносан након пораза у полуфиналу Европског првенства у Београду.

"Орлови" су у свом првом покушају да се домогну финала ЕУРО поражени од Русије 3:2 после продужетака.

"Тужан сам, али и поносан на своје саиграче, на све оно што смо приказали на овом турниру. Честитке Русима, али не би било незаслужено и да смо се ми нашли у финалу", рекао је капитен.

Перићева екипа ће се борити за бронзану медаљу са слабијим из дуела Шпаније и Казахстана.

"Још ништа нисмо освојили. Треба да се одморимо и што боље се припремимо за утакмицу за треће место. Знам да ће бити јако тешко, али овај пораз не треба да нас сломи, већ да будемо уздигнуте главе и пробамо да освојимо бронзу", додао је Перић.

Његов саиграч Милош Симић рекао је да Србија нема жбог чега да жали.

"Ово је био тежак пораз. Имали смо прилика да решимо као и претходне две утакмице и штета што нисмо. Оставили смо срце на терену, немамо за чиме да жалимо", рекао је Симић.

Према његовим речима, Русија је показала колико је велика екипа.

"Русија је преозбиљна екипа која стално игра завршнице великих такмичења, увек се бори за трофеј. Играли су боље него претходне утакмице на турниру, али то и краси велике екипе, како се удаљава првенство, тако подижу форму", додао је стрелац једног од два гола.

Како је истакао, српска репрезентација ће се опоравити пред последњу утакмицу на турниру.

"Наравно да ћемо моћи да смогнемо снаге за наредну утакмицу. Мотива не сме да недостаје, ни бронза није мала. Ово је већ успех, али нема разлога да сада станемо", казао је Симић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бихрс

12.02.2016 09:50

Добро догураше наше комшије свака част.

ОДГОВОРИТЕ