EP 1/2-finale: Srbija - Rusija 2:3, reakcije...

Selektor Srbije Aca Kovačević smatra da je nedostatak koncentracije koštao tim poraza u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu. Kapiten Srbije Marko Perić tužan je ali i ponosan nakon poraza u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Fudbal 12.02.2016 | 10:40
EP 1/2-finale: Srbija - Rusija 2:3, reakcije...

Srbija je poražena od Rusije 3:2 posle produžetaka, pa će se u subotu (18:30h) boriti za bronzu sa slabijim iz duela Španije i Kazahstana.

"Momci su se lavovski borili, ali nažalost nisu mogli da budu koncentrisani do kraja. Veliki je uspeh što smo uopšte došli u situaciju da igramo ovakve utakmice, a učinićemo sve da osvojimo treće mesto. Motiv uvek imamo", rekao je Kovačević.

Srbija je prvi put igrala u polufinalu UEFA EURO, dok su se Rusi treći putu, a ukupno šesti put domogli finala turnira koji su osvojili 1999. godine.

"Publika je bila zadovoljna pokazanim, može da bude ponosan na ove momke. Da je neko pre prvenstva rekao da ćemo igrati polufinale, i to protiv Rusije, ravnopravno, mnogi ne bi verovali", kazao je Kovačević.

On je ocenio da je premor i premala rotacija u njegovoj ekipi uticala na igru u produžecima.

"To je problem, opteretili smo određeni broj igrača. Nismo imali igrača koji je imao svežinu u produžecima, da akcijama jedan na jedan dobije faul i penal sa 10 metara jer su Rusi imali pet prekršaja", naveo je selektor Srbije.

Kovačević je čestitao ruskom timu i poželeo mu sreću u finalu.

Na utakmici se povredio najbolji strelac Srbije Mladen Kocić, koji nije izdržao do kraja, a Kovačević je rekao da se nada da će igrač biti spreman za borbu za bronzanu medalju.

"On je bio pod tako velikim naporima da je dobio grčeve. Opterećenje je bilo toliko da nije mogao da nastavi utakmicu. Nadam se da će se oporaviti do subote", rekao je Kovačević.

Srbija će se za treće mesto boriti protiv poraženog u drugom polufinalnom duelu, u kom se sastaju Španija i Kazahstan.

Selektor futsal reprezentacije Rusije Sergej Skorovič rekao je da je najvažnije to što se njegova ekipa plasirala u finale Evropskog prvenstva.

"Ovo je prvi put za Srbiju da je u polufinalu i učiniće sve što je u njenoj moći da osvoji bronzanu medalju. Bilo je veoma, veoma teško. Najvažnije je da smo u finalu", rekao je Skorovič novinarima posle utakmice.

Kapiten Srbije Marko Perić tužan je ali i ponosan nakon poraza u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

"Orlovi" su u svom prvom pokušaju da se domognu finala EURO poraženi od Rusije 3:2 posle produžetaka.

"Tužan sam, ali i ponosan na svoje saigrače, na sve ono što smo prikazali na ovom turniru. Čestitke Rusima, ali ne bi bilo nezasluženo i da smo se mi našli u finalu", rekao je kapiten.

Perićeva ekipa će se boriti za bronzanu medalju sa slabijim iz duela Španije i Kazahstana.

"Još ništa nismo osvojili. Treba da se odmorimo i što bolje se pripremimo za utakmicu za treće mesto. Znam da će biti jako teško, ali ovaj poraz ne treba da nas slomi, već da budemo uzdignute glave i probamo da osvojimo bronzu", dodao je Perić.

Njegov saigrač Miloš Simić rekao je da Srbija nema žbog čega da žali.

"Ovo je bio težak poraz. Imali smo prilika da rešimo kao i prethodne dve utakmice i šteta što nismo. Ostavili smo srce na terenu, nemamo za čime da žalimo", rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, Rusija je pokazala koliko je velika ekipa.

"Rusija je preozbiljna ekipa koja stalno igra završnice velikih takmičenja, uvek se bori za trofej. Igrali su bolje nego prethodne utakmice na turniru, ali to i krasi velike ekipe, kako se udaljava prvenstvo, tako podižu formu", dodao je strelac jednog od dva gola.

Kako je istakao, srpska reprezentacija će se oporaviti pred poslednju utakmicu na turniru.

"Naravno da ćemo moći da smognemo snage za narednu utakmicu. Motiva ne sme da nedostaje, ni bronza nije mala. Ovo je već uspeh, ali nema razloga da sada stanemo", kazao je Simić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bihrs

12.02.2016 09:50

Dobro doguraše naše komšije svaka čast.

ODGOVORITE