ЕЛ: Фенер ''меље'', Химки пао, Куча на челу табеле!

Фенер "меље", Богдановић 11, Недовић 9п! Кошаркаши Фенербахчеа наставили су са доминацијом у Евролиги забележивши седму узастопну победу у Топ 16 фази. Ајон срушио Химки, Куча на челу табеле! Кошаркаши Реал Мадрида савладали су Химки 93:82 у Подмосковљу, што је прва победа првака Европе у гостима у Топ 16 фази Евролиге.

Кошарка 12.02.2016 | 10:20
ЕЛ: Фенер ''меље'', Химки пао, Куча на челу табеле!

Тим Жељка Обрадовића је у последњем мечу прегазио Уникаху 80:59 и наставио да корача ка плеј-офу.

Богдан Богдановић је опет био један од носилаца игре са 11 поена (0/3 два, 3/4 три), 4 асистенције и 2 скока, док је Никола Калинић постигао један поен (0/3) уз 5 ухваћених лопти.

Најефикаснији у истанбулском тиму био је Луиђи Датоме са 13 поена, по 12 су убацили Рики Хикман и Екпе Јудо који је имао и 10 скокова, док је 11 поена уз 9 ухваћених лопти имао Јан Весели.

Тим из Малаге је имао само једног играча са двоцифреним учинком, бивши бек Звезде Демаркус Нелсон је постигао 11 поена. Немања Недовић га је једини пратио са 9 (4/11) уз 3 асистенције.

Док је Фенер убедљиво први у групи Ф, Уникаха је петим поразом закомпликовала своју ситуацију.

На деоби је шесте и седме позиције са Цедевитом, са победом мање од Панатинаикоса и Ефеса који се у петак састају у Атини, а две од Црвене звезде и Локомотиве Кубањ, која у петак чека "фењераша" Дарушафаку.

Ајон срушио Химки, Куча на челу табеле! Кошаркаши Реал Мадрида савладали су Химки 93:82 у Подмосковљу, што је прва победа првака Европе у гостима у Топ 16 фази Евролиге.

Меч је обележио Мексиканац Густаво Ајон који је доминирао паркетом са 24 поена (10/12 из игре) уз 13 скокова и 5 украдених лопти за индекс корисности 41.

Рајс и Августин су покренули серију Химкија 17:4 за седам поена предности на полувремену (50:43), Моња тројком доноси +10, али Луљ и Керол узвраћају за серију Реала 16:1 и егал завршницу.

Тада је на сцену ступио Ајон који је био незасутављив у последњем периоду и донео Реалу четврту победу у групи Ф и изједначење са руским тимом на деоби друге позиције.

По четири тријумфа имају још ЦСКА и Лаборал Куча, "Армејци" дочекују Олимпијакос у петак, док Баски играју са Бамбергом у Виторији у четвртак.

Ајона је у Подмосковљуу сјајно пратио Серхио Љуљ са 17 поена поена и 11 асистенција уз 6 скокова, док су Треј Томпкинс и Јонас Мациулис постигли по 11.

Најбољи у редовима Химкија био је Џејмс Августин са 20 поена и 7 скокова, 17 је додао Алексеј Швед уз 6 асистенција, 14 је убацио Сергеј Моња, док је Тајрис Рајс постигао 12 уз 9 проигравања.

У другом мечу групе, Лаборал Куча декласирала је Бамберг на домаћем паркету 90:64.

Шпански представник наставио је са сјајним партијама, па је сада на челу групе са пет победа и два пораза, док је немачки састав претрпео четврти пораз.

Најзаслужнији за тријумф домаћина био је Јанис Бурусис са 18 поена, 11 скокова и три блокаде, а највећу подршку имао је у Мајку Џејмсу, који је дуел завршио са 16 поена, шест скокова и три асистенције.

Давис Бертанс додао је 12 погодивши три од четири шута за три поена, Дариус Адамс 11, а Јака Блажич седам поена.

Код гостију се највише истакао Бредли Вонамејкер са 11 поена и по три асистенције и ухваћене лопте. Даниле Теис убацио је 10, а Елиас Херис осам.

Коментари / 0

Оставите коментар