EL: Fener ''melje'', Himki pao, Kuča na čelu tabele!

Fener "melje", Bogdanović 11, Nedović 9p! Košarkaši Fenerbahčea nastavili su sa dominacijom u Evroligi zabeleživši sedmu uzastopnu pobedu u Top 16 fazi. Ajon srušio Himki, Kuča na čelu tabele! Košarkaši Real Madrida savladali su Himki 93:82 u Podmoskovlju, što je prva pobeda prvaka Evrope u gostima u Top 16 fazi Evrolige.

Košarka 12.02.2016 | 10:20
EL: Fener ''melje'', Himki pao, Kuča na čelu tabele!

Tim Željka Obradovića je u poslednjem meču pregazio Unikahu 80:59 i nastavio da korača ka plej-ofu.

Bogdan Bogdanović je opet bio jedan od nosilaca igre sa 11 poena (0/3 dva, 3/4 tri), 4 asistencije i 2 skoka, dok je Nikola Kalinić postigao jedan poen (0/3) uz 5 uhvaćenih lopti.

Najefikasniji u istanbulskom timu bio je Luiđi Datome sa 13 poena, po 12 su ubacili Riki Hikman i Ekpe Judo koji je imao i 10 skokova, dok je 11 poena uz 9 uhvaćenih lopti imao Jan Veseli.

Tim iz Malage je imao samo jednog igrača sa dvocifrenim učinkom, bivši bek Zvezde Demarkus Nelson je postigao 11 poena. Nemanja Nedović ga je jedini pratio sa 9 (4/11) uz 3 asistencije.

Dok je Fener ubedljivo prvi u grupi F, Unikaha je petim porazom zakomplikovala svoju situaciju.

Na deobi je šeste i sedme pozicije sa Cedevitom, sa pobedom manje od Panatinaikosa i Efesa koji se u petak sastaju u Atini, a dve od Crvene zvezde i Lokomotive Kubanj, koja u petak čeka "fenjeraša" Darušafaku.

Ajon srušio Himki, Kuča na čelu tabele! Košarkaši Real Madrida savladali su Himki 93:82 u Podmoskovlju, što je prva pobeda prvaka Evrope u gostima u Top 16 fazi Evrolige.

Meč je obeležio Meksikanac Gustavo Ajon koji je dominirao parketom sa 24 poena (10/12 iz igre) uz 13 skokova i 5 ukradenih lopti za indeks korisnosti 41.

Rajs i Avgustin su pokrenuli seriju Himkija 17:4 za sedam poena prednosti na poluvremenu (50:43), Monja trojkom donosi +10, ali Lulj i Kerol uzvraćaju za seriju Reala 16:1 i egal završnicu.

Tada je na scenu stupio Ajon koji je bio nezasutavljiv u poslednjem periodu i doneo Realu četvrtu pobedu u grupi F i izjednačenje sa ruskim timom na deobi druge pozicije.

Po četiri trijumfa imaju još CSKA i Laboral Kuča, "Armejci" dočekuju Olimpijakos u petak, dok Baski igraju sa Bambergom u Vitoriji u četvrtak.

Ajona je u Podmoskovljuu sjajno pratio Serhio Ljulj sa 17 poena poena i 11 asistencija uz 6 skokova, dok su Trej Tompkins i Jonas Maciulis postigli po 11.

Najbolji u redovima Himkija bio je Džejms Avgustin sa 20 poena i 7 skokova, 17 je dodao Aleksej Šved uz 6 asistencija, 14 je ubacio Sergej Monja, dok je Tajris Rajs postigao 12 uz 9 proigravanja.

U drugom meču grupe, Laboral Kuča deklasirala je Bamberg na domaćem parketu 90:64.

Španski predstavnik nastavio je sa sjajnim partijama, pa je sada na čelu grupe sa pet pobeda i dva poraza, dok je nemački sastav pretrpeo četvrti poraz.

Najzaslužniji za trijumf domaćina bio je Janis Burusis sa 18 poena, 11 skokova i tri blokade, a najveću podršku imao je u Majku Džejmsu, koji je duel završio sa 16 poena, šest skokova i tri asistencije.

Davis Bertans dodao je 12 pogodivši tri od četiri šuta za tri poena, Darius Adams 11, a Jaka Blažič sedam poena.

Kod gostiju se najviše istakao Bredli Vonamejker sa 11 poena i po tri asistencije i uhvaćene lopte. Danile Teis ubacio je 10, a Elias Heris osam.

Komentari / 0

Ostavite komentar