Уз раме Шапићу: И рукометашица поклања медаље!

Драгана Пешић Белојевић, некадашња репрезентативка Југославије, одлучила да сва освојена одличја поклони Хуманитарном фонду Нови Београд.

Остали спортови 14.02.2016 | 12:20
Уз раме Шапићу: И рукометашица поклања медаље!

Александар Шапић је започео сјајну акцију, а спортисти се прикључују.

Један од најбољих ватерполиста Србије свих времена поклонио је све медаље освојене током успешне каријере Хуманитарном фонду Нови Београд за помоћ оболелој деци, а само неколико дана касније његовим стопама кренула је и Драгана Пешић Белојевић.

Бивша репрезентативка Југославије у рукомету, која је за национални тим дебитовала са 16 година и својевремено проглашена за најбољу играчицу света, одлучила је као и Шапић да у хуманитарне сврхе поклонио све што је освојила током каријере.

"Моје другарице и ја смо се раније питале како и на који начин можемо да помогнемо људима у невољи. Али, када сам видела шта је Александар урадио одлучила сам се на исти корак. Аца је прави лав, подршка му је неопходна, јер ради праву ствар. Признајем и да нисам била расположена да о овом причам, али сам схватила да сви морају да виде да ми, спортисти желимо само да помогнемо", објаснила је за "Вечерње новости" Драгана Пешић Белојевић.

Бивша рукометашица, као и сви остали спортисти освајачи медаља, знају колико је времена, труда и снаге било потребно да освајање тих одличја, али...

"Те медаље су део нас и подсећају на прошлост. А управо та наша прошлост можда је нечија будућност. Уосталом, спортисти су научили да се жртвују једни за друге. И то их увек чини поносним", додала је бивша репрезентативка Србије.

Драгана је освојила много медаља током каријере.

"У моје време није било толико такмичења. Највредније је сребро са Светског шампионата 1990. у Кореји, а ту су злата са Медитеранских игара, Светског купа, Б првенства света, које је у рангу садашњег ЕП. Има медаља и са Балканијада, европских купова са Радничким и Будућности, пехар за најбољег играча. Имам једно 20 медаља, а ту су и оне које је освојио мој супруг Дарко и надамо се да ће помоћи Фонду", додала је Драгана Пешић Белојевић.

Коментари / 0

Оставите коментар