Uz rame Šapiću: I rukometašica poklanja medalje!

Dragana Pešić Belojević, nekadašnja reprezentativka Jugoslavije, odlučila da sva osvojena odličja pokloni Humanitarnom fondu Novi Beograd.

Ostali sportovi 14.02.2016 | 12:20
Uz rame Šapiću: I rukometašica poklanja medalje!

Aleksandar Šapić je započeo sjajnu akciju, a sportisti se priključuju.

Jedan od najboljih vaterpolista Srbije svih vremena poklonio je sve medalje osvojene tokom uspešne karijere Humanitarnom fondu Novi Beograd za pomoć oboleloj deci, a samo nekoliko dana kasnije njegovim stopama krenula je i Dragana Pešić Belojević.

Bivša reprezentativka Jugoslavije u rukometu, koja je za nacionalni tim debitovala sa 16 godina i svojevremeno proglašena za najbolju igračicu sveta, odlučila je kao i Šapić da u humanitarne svrhe poklonio sve što je osvojila tokom karijere.

"Moje drugarice i ja smo se ranije pitale kako i na koji način možemo da pomognemo ljudima u nevolji. Ali, kada sam videla šta je Aleksandar uradio odlučila sam se na isti korak. Aca je pravi lav, podrška mu je neophodna, jer radi pravu stvar. Priznajem i da nisam bila raspoložena da o ovom pričam, ali sam shvatila da svi moraju da vide da mi, sportisti želimo samo da pomognemo", objasnila je za "Večernje novosti" Dragana Pešić Belojević.

Bivša rukometašica, kao i svi ostali sportisti osvajači medalja, znaju koliko je vremena, truda i snage bilo potrebno da osvajanje tih odličja, ali...

"Te medalje su deo nas i podsećaju na prošlost. A upravo ta naša prošlost možda je nečija budućnost. Uostalom, sportisti su naučili da se žrtvuju jedni za druge. I to ih uvek čini ponosnim", dodala je bivša reprezentativka Srbije.

Dragana je osvojila mnogo medalja tokom karijere.

"U moje vreme nije bilo toliko takmičenja. Najvrednije je srebro sa Svetskog šampionata 1990. u Koreji, a tu su zlata sa Mediteranskih igara, Svetskog kupa, B prvenstva sveta, koje je u rangu sadašnjeg EP. Ima medalja i sa Balkanijada, evropskih kupova sa Radničkim i Budućnosti, pehar za najboljeg igrača. Imam jedno 20 medalja, a tu su i one koje je osvojio moj suprug Darko i nadamo se da će pomoći Fondu", dodala je Dragana Pešić Belojević.

Komentari / 0

Ostavite komentar