Челси "ваља" играче Кинезима за озбиљне новце!

После Рамиреша, још један фудбалер Челсија на прагу 30-их спреман је да крене на далек пут по озбиљне паре.

Фудбал 12.02.2016 | 13:20
Челси "ваља" играче Кинезима за озбиљне новце!

Прелазни рок у Кини завршава се 26. фебруара.

Дакле, рачунајући од данас, за 16 дана. Нико са сигурношћу не може да каже колико ће звучних имена напустити Европу и Јужну Америку до тада и обући дрес неког од кинеских суперлигаша, аутоматски постати и мултимилионер.

После серије трансфера који су уздрмали фудбалски поредак у свету, почев од Алекса Тешеире, Џексона Мартинеза, Рамиреша, Жервиња, Фредија Гварина, Бурука Јилмаза, Ралфа, Фернандиња, Алесандра Дијамантија, Елкесона, Паулиња, Рената Аугуста, Бруниња, Густава Свенсона, Гаела Какуте, Стефана Мбије, Ерсана Гулума, Маркеса, Единсона Толосе, Ибрахима Туреа, Џејмса Троисија, Жила, Паула Енрикеа, Лукаса Вјатрија, Фредија Монтера, Мбаје Дијањеа, итд, стигла је вест о томе да се још један фудбалер Челсија договорио око одласка у Кину.

Реч је о Лоику Ремију (29), на којем би Челси требало да заради 15,4 милиона фунти односно 18,5 милиона евра. Питање је само да ли ће се Француз, за којег је ове зиме био заинтересован Лестер, договорити са Шангај Шеншуом или Хебеи Форчуном, који су заинтересовани и који му нуде годишњу плату од око седам милиона фунти, односно 8,4 милиона евра.

Реми није играо ни јесенас у конкуренцији Дијега Косте и Радамела Фалкаа, а претпоставка је да тек сада, када је дошао Алешандре Пато, не би имао места у тиму "плаваца", који су маестрално уновчили своје утрошене звезде на прагу 30-их. Подсетимо, Челси је на Рамирешу зарадио 25 милиона фунти, односно 33 милиона евра.

Челси је платио Рамија на лето 2014. године свега 10,5 милиона фунти, односно 13,9 милиона евра. После годину и по дана седења што на клупи, што на трибинама, клуб је на корак да на њему – заради!

До 26. фебруара још један играч Челсија, али не под уговором, Радамел Фалкао (30) требало би да пређе у Кину и подигне лествицу на нови ниво. Ипак, новац од ового трансфера узеће пре свих Монако, који већ другу годину заредом "рентира" Колумбијца енглеским клубовима за седам и више милиона фунти по сезони.

Коментари / 0

Оставите коментар