Čelsi "valja" igrače Kinezima za ozbiljne novce!

Posle Ramireša, još jedan fudbaler Čelsija na pragu 30-ih spreman je da krene na dalek put po ozbiljne pare.

Fudbal 12.02.2016 | 13:20
Čelsi "valja" igrače Kinezima za ozbiljne novce!

Prelazni rok u Kini završava se 26. februara.

Dakle, računajući od danas, za 16 dana. Niko sa sigurnošću ne može da kaže koliko će zvučnih imena napustiti Evropu i Južnu Ameriku do tada i obući dres nekog od kineskih superligaša, automatski postati i multimilioner.

Posle serije transfera koji su uzdrmali fudbalski poredak u svetu, počev od Aleksa Tešeire, Džeksona Martineza, Ramireša, Žervinja, Fredija Gvarina, Buruka Jilmaza, Ralfa, Fernandinja, Alesandra Dijamantija, Elkesona, Paulinja, Renata Augusta, Bruninja, Gustava Svensona, Gaela Kakute, Stefana Mbije, Ersana Guluma, Markesa, Edinsona Tolose, Ibrahima Turea, Džejmsa Troisija, Žila, Paula Enrikea, Lukasa Vjatrija, Fredija Montera, Mbaje Dijanjea, itd, stigla je vest o tome da se još jedan fudbaler Čelsija dogovorio oko odlaska u Kinu.

Reč je o Loiku Remiju (29), na kojem bi Čelsi trebalo da zaradi 15,4 miliona funti odnosno 18,5 miliona evra. Pitanje je samo da li će se Francuz, za kojeg je ove zime bio zainteresovan Lester, dogovoriti sa Šangaj Šenšuom ili Hebei Forčunom, koji su zainteresovani i koji mu nude godišnju platu od oko sedam miliona funti, odnosno 8,4 miliona evra.

Remi nije igrao ni jesenas u konkurenciji Dijega Koste i Radamela Falkaa, a pretpostavka je da tek sada, kada je došao Alešandre Pato, ne bi imao mesta u timu "plavaca", koji su maestralno unovčili svoje utrošene zvezde na pragu 30-ih. Podsetimo, Čelsi je na Ramirešu zaradio 25 miliona funti, odnosno 33 miliona evra.

Čelsi je platio Ramija na leto 2014. godine svega 10,5 miliona funti, odnosno 13,9 miliona evra. Posle godinu i po dana sedenja što na klupi, što na tribinama, klub je na korak da na njemu – zaradi!

Do 26. februara još jedan igrač Čelsija, ali ne pod ugovorom, Radamel Falkao (30) trebalo bi da pređe u Kinu i podigne lestvicu na novi nivo. Ipak, novac od ovogo transfera uzeće pre svih Monako, koji već drugu godinu zaredom "rentira" Kolumbijca engleskim klubovima za sedam i više miliona funti po sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar