Побједа навијача! Власници Ливерпула послушали навијаче!

Власници Ливерпула одбацили су предлог по којем улазнице за мечеве коштају 77 фунти и извинили се због „изазваног стреса“ прошлонедељним саопштењем.

Фудбал 12.02.2016 | 12:40
Побједа навијача! Власници Ливерпула послушали навијаче!

Након што су схватили да се бојкот неће зауставити, али и да је револт оправдан, власници Ливерпула донели су одлуку која је одушевила фанове.

Најјефтинија годишња улазница за утакмице Барселоне, а то значи гледање Месија, Нејмара, Суареза, Инијесте и осталих уживо, кошта 73 евра.

Годишња за утакмице Бајерна, за горње редове "Алијанц арене", а то значи гледање Левандовског, Милера, Косте, Алонса и осталих, кошта 100 евра.

Улазница за ЈЕДНУ утакмицу Ливерпула следеће сезоне, она за бочне трибине, а то значи гледање Бентека, Лалане и Милнера, требало је да кошта 77 фунти, а то износи 101,64 евра!

За једну улазницу, колико навијач Бајерна за целу сезону... Сложићете се да је то сулудо и навијачи Ливерпула једноставно нису желели да се помире с тим, јер и овако плаћају улазницу 59 фунти, што је стандардна цена за "Маин Станд" за текућу сезону.

Након што су на претходној утакмици са Сандерлендом изашли у 77. минуту, масовно, а потом изазвали лавину коментара не само у Енглеској, већ широм света, власници клуба (америчка групација Фенwаy Спортс Гроуп) обратили су се јавности саопштењем у којем се наводи да је власник Џон Хенри, у договору са председником Томом Вернером и првим човеком ФСГ Мајком Гордоном, донео одлуку да се замрзну цене улазница за наредне две сезоне.

То значи и да нова цена годишње улазнице за утакмице Ливерпула неће бити 1.000 фунти (1.320 евра), већ ће остати 869 фунти.

Ова одлука, која је наишла на жесток отпор навијача славног клуба, стигла је у тренутку када Ливерпул завршава радове на трибини контра "Маин Станда", којој је дозидан још један спрат и чиме је подигнут капацитет "Енфилда" за преко 13.000 места.

Иако је ФСГ саопштио да одлука о поскупљењу нема никакве везе са трошковима градње, навијачи нису у то ни поверовали, ни за то марили, већ је око 10.000 фанова напустило "Енфилд" током меча са Сандерлендом, симболично у 77. минуту, при вођству "редса" од 2:0. Да све буде горе, након што се са "Копа" чула песма: "Што је доста, доста је, ви грамзиви смрдљивци, што је доста, доста је", екипа је успела од претпоследњег тима на табели да прими два гола до краја утакмице и изгуби два бода.

Конкретно, приход Ливерпула од улазница за следећу сезону биће око 37 милиона фунти, али ће та сума нарасти значајно када проширење стадиона буде било окончано.

Задовољни овом одлуком, навијачи Ливерпула потегли су идеју на друштвеним мрежама да, као што је претходно затражено напуштање стадиона у 77. минуту, да се овог пута проломи громогласан аплауз и истом минуту.

Коментари / 0

Оставите коментар