Pobjeda navijača! Vlasnici Liverpula poslušali navijače!

Vlasnici Liverpula odbacili su predlog po kojem ulaznice za mečeve koštaju 77 funti i izvinili se zbog „izazvanog stresa“ prošlonedeljnim saopštenjem.

Fudbal 12.02.2016 | 12:40
Pobjeda navijača! Vlasnici Liverpula poslušali navijače!

Nakon što su shvatili da se bojkot neće zaustaviti, ali i da je revolt opravdan, vlasnici Liverpula doneli su odluku koja je oduševila fanove.

Najjeftinija godišnja ulaznica za utakmice Barselone, a to znači gledanje Mesija, Nejmara, Suareza, Inijeste i ostalih uživo, košta 73 evra.

Godišnja za utakmice Bajerna, za gornje redove "Alijanc arene", a to znači gledanje Levandovskog, Milera, Koste, Alonsa i ostalih, košta 100 evra.

Ulaznica za JEDNU utakmicu Liverpula sledeće sezone, ona za bočne tribine, a to znači gledanje Benteka, Lalane i Milnera, trebalo je da košta 77 funti, a to iznosi 101,64 evra!

Za jednu ulaznicu, koliko navijač Bajerna za celu sezonu... Složićete se da je to suludo i navijači Liverpula jednostavno nisu želeli da se pomire s tim, jer i ovako plaćaju ulaznicu 59 funti, što je standardna cena za "Main Stand" za tekuću sezonu.

Nakon što su na prethodnoj utakmici sa Sanderlendom izašli u 77. minutu, masovno, a potom izazvali lavinu komentara ne samo u Engleskoj, već širom sveta, vlasnici kluba (američka grupacija Fenway Sports Group) obratili su se javnosti saopštenjem u kojem se navodi da je vlasnik Džon Henri, u dogovoru sa predsednikom Tomom Vernerom i prvim čovekom FSG Majkom Gordonom, doneo odluku da se zamrznu cene ulaznica za naredne dve sezone.

To znači i da nova cena godišnje ulaznice za utakmice Liverpula neće biti 1.000 funti (1.320 evra), već će ostati 869 funti.

Ova odluka, koja je naišla na žestok otpor navijača slavnog kluba, stigla je u trenutku kada Liverpul završava radove na tribini kontra "Main Standa", kojoj je dozidan još jedan sprat i čime je podignut kapacitet "Enfilda" za preko 13.000 mesta.

Iako je FSG saopštio da odluka o poskupljenju nema nikakve veze sa troškovima gradnje, navijači nisu u to ni poverovali, ni za to marili, već je oko 10.000 fanova napustilo "Enfild" tokom meča sa Sanderlendom, simbolično u 77. minutu, pri vođstvu "redsa" od 2:0. Da sve bude gore, nakon što se sa "Kopa" čula pesma: "Što je dosta, dosta je, vi gramzivi smrdljivci, što je dosta, dosta je", ekipa je uspela od pretposlednjeg tima na tabeli da primi dva gola do kraja utakmice i izgubi dva boda.

Konkretno, prihod Liverpula od ulaznica za sledeću sezonu biće oko 37 miliona funti, ali će ta suma narasti značajno kada proširenje stadiona bude bilo okončano.

Zadovoljni ovom odlukom, navijači Liverpula potegli su ideju na društvenim mrežama da, kao što je prethodno zatraženo napuštanje stadiona u 77. minutu, da se ovog puta prolomi gromoglasan aplauz i istom minutu.

Komentari / 0

Ostavite komentar