Како су "пуцали" преговори Макабија и Ерцега?!

Сувласник "Поноса Израела" открио како су текли разговори са српским крилним центром, који и даље нема клуб.

Кошарка 12.02.2016 | 09:00
Како су "пуцали" преговори Макабија и Ерцега?!

Зоран Ерцег (31, 211) ушао је и у пети месец сезоне као слободан играч.

Српски репрезентативац тренира индивидуално од завршнице Европског првенства у Француској и чека понуду која ће га задовољити. Био је довођен у везу са Макабијем, Лаборал Кућом, Арманијем, Валенсијом, као и са Црвеном звездом Телеком, али ни са једним клубом није успео да се договори.

Сувласник Макабија Дејвид Федерман открио је неколико детаља преговора са бившим играчем ФМП Железника, Олимпијакоса, Бешикташа, ЦСКА, Галатасараја...

"Током лета је тражио плату од 1,5 милиона евра. Недавно је прихватио 20 одсто те своте, али под условом да игра само у Еврокупу. Не у домаћем првенству", рекао је челник "Поноса Израела".

Анализирајући урађено у веома неуспешној сезони клуба, Федерман је констатовао да је довођење Џордана Фармара била велика грешка менаџмента.

Открио је и интересантан детаљ о интересовању клуба за Софоклиса Скорцанитиса, који је сезону почео у Звезди, па прешао у ПАОК.

"Када сам послао понуду Скорцанитису да се врати у Макаби, тренер Жан Табак рекао ми је: 'Можете да га вратите и да ангажујете новог тренера'. Зато сам и повукао понуду. Неколико недеља касније, Табак је дошао код мене и рекао: 'Погрешио сам. Ако желите да га доведете - урадите то. Он је најбољи играч на списку слободних агената'. Међутим, одлучио сам да га не доведем", додао је сувласник Макабија.

Коментари / 0

Оставите коментар