Kako su "pucali" pregovori Makabija i Ercega?!

Suvlasnik "Ponosa Izraela" otkrio kako su tekli razgovori sa srpskim krilnim centrom, koji i dalje nema klub.

Košarka 12.02.2016 | 09:00
Kako su "pucali" pregovori Makabija i Ercega?!

Zoran Erceg (31, 211) ušao je i u peti mesec sezone kao slobodan igrač.

Srpski reprezentativac trenira individualno od završnice Evropskog prvenstva u Francuskoj i čeka ponudu koja će ga zadovoljiti. Bio je dovođen u vezu sa Makabijem, Laboral Kućom, Armanijem, Valensijom, kao i sa Crvenom zvezdom Telekom, ali ni sa jednim klubom nije uspeo da se dogovori.

Suvlasnik Makabija Dejvid Federman otkrio je nekoliko detalja pregovora sa bivšim igračem FMP Železnika, Olimpijakosa, Bešiktaša, CSKA, Galatasaraja...

"Tokom leta je tražio platu od 1,5 miliona evra. Nedavno je prihvatio 20 odsto te svote, ali pod uslovom da igra samo u Evrokupu. Ne u domaćem prvenstvu", rekao je čelnik "Ponosa Izraela".

Analizirajući urađeno u veoma neuspešnoj sezoni kluba, Federman je konstatovao da je dovođenje Džordana Farmara bila velika greška menadžmenta.

Otkrio je i interesantan detalj o interesovanju kluba za Sofoklisa Skorcanitisa, koji je sezonu počeo u Zvezdi, pa prešao u PAOK.

"Kada sam poslao ponudu Skorcanitisu da se vrati u Makabi, trener Žan Tabak rekao mi je: 'Možete da ga vratite i da angažujete novog trenera'. Zato sam i povukao ponudu. Nekoliko nedelja kasnije, Tabak je došao kod mene i rekao: 'Pogrešio sam. Ako želite da ga dovedete - uradite to. On je najbolji igrač na spisku slobodnih agenata'. Međutim, odlučio sam da ga ne dovedem", dodao je suvlasnik Makabija.

Komentari / 0

Ostavite komentar