Шокиран извјештајем инспектората о БИБ

Предсједник Народног демократског покрета Драган Чавић изјавио је данас да је шокиран извјештајем Девизног инспектората Републике Српске, у којем се наводи да је власт у Републици Српској "у потпуности знала за криминал који је учињен у Балкан инвестмент банци“.

Република Српска 08.02.2016 | 22:57
Шокиран извјештајем инспектората о БИБ

Чавић је у изјави новинарима рекао да је шокантна чињеница да је крајем 2013. године Влада Републике Српске имала потпуне информације о хосу и криминалу који је рађен у тој банци.

"И поред тога су донијели одлуку о капитализацији Банке и још дубље је гурнули у потонуће, што њих ставља на тапет одговорности. Умјесто да су прогонили криминалце, по извјештају који су имали, а у којем је до детаља објашњено о којим се кривичним дјелима ради, они су одлучили да ту банку спашавају средствима грађана Републике Српске, али је та докапитализација пропала", навео је Чавић.

У Извјештају о извршеној инспекцијској контроли Републичког девизног инспектората, који је данас објавио бањалучки пословни портал "Цапитал“, наводи се да је "све прљаве послове у Балкан инвестмент банци (БиБ) знала, према налазима Инспектората, Агенција за банкарство Републике Српске, али ништа није предузела да то спријечи и затражи кривичну одговорност".

Инспектори су, између осталог, открили незаконитости у обављању платног промета групе повезаних особа окупљених око "Бирча“, уз софистицирану логистику БИБ-а и литванске Укио банке. Самим оснивањем БИБ-а у овој банци отворени су нерезидентни рачуни Укио банке у еурима. (нерезидент - лице са сталним пребивалиштем у иностранству).

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Мд

08.02.2016 13:14

Ово је земља лопова .

ОДГОВОРИТЕ
Name

тале

08.02.2016 13:23

Она хоце а он неце сад он хоце а она неце сине тале магаре моје.

Name

КУЗИМ, БА

08.02.2016 14:50

Ста це се тек све открити кад на свјетлост дана изадје додјела концесије (без тендера и концесионог уговора) на рудник олова и цинка Сасе код Сребренице. Гурнуце у стецај здраву дрзавну фирму која је управљала рудником, да би рудник дали приватним тајкунима из Србије (бивси директори Генеxа), који су сви од реда на потерницама неколико земаља окрузења и не смију да помоле главе из лондонских подрума. Да зло буде јос веце, припадају тајним медјународним организацијама и удрузењуима у које су успјели да увуку неколико најистакнутијих политицара из РС. Да Бог мили сацува.

Name

Бр

08.02.2016 14:51

УЛИЦА, УЛИЦА И САМО УЛИЦА. ЦАВА ЗОВИ НАРОД, ЛОПОВИ НИСУ НА ТУЊИЦАМА ЛОПОВИ СУ У ИНСТИТУЦИЈАМА.

Name

кум

08.02.2016 13:26

То је залосна да примитивци умају толико утицаја и да су спремни да унисте овај народ по сваку цијену. Требали би од оно мало средстава просирити она преноциста на Туњицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икона

08.02.2016 13:57

Па наравно да су знали! Спријечите их у даљем пљачкању и уништавању свих нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајко Ронхиленко

08.02.2016 14:40

И ста се десило на крају, ниста. Зацудјавамо се сви ал кад додје до гласања бранимо националне интересе изборим својих лопова да нам тудји не би ста узели. Не до Бог да надјемо постеног и који се јос разумије у управљање дрзавама, у економију и не воли да прица бајке ко Миле од Бакинаца. ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

роб

08.02.2016 15:07

Сакирај се ти колико хоцес они су узели паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лане

08.02.2016 17:07

Види овога постењацине.страсан је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ

08.02.2016 18:34

СТА ВРЕДИ СТО СЕ ЦУДИС ЦАВА НИКО НИЈЕ ПОЗВАБ НА ОДГОВОРНОСТ....НИКО НЕ ОДГОВАРА ЗА ПРОНЕВЈЕРЕ НОВЦА,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прва рука

09.02.2016 07:21

Навицкасова љубавница са стола његове канцеларије Мирјана Цомиц, је за мале паре пристала да буде полтрон. Огромне паре су украдене од сиротиње-судбина це све поравнати!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ