Šokiran izvještajem inspektorata o BIB

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić izjavio je danas da je šokiran izvještajem Deviznog inspektorata Republike Srpske, u kojem se navodi da je vlast u Republici Srpskoj "u potpunosti znala za kriminal koji je učinjen u Balkan investment banci“.

Republika Srpska 08.02.2016 | 22:57
Šokiran izvještajem inspektorata o BIB

Čavić je u izjavi novinarima rekao da je šokantna činjenica da je krajem 2013. godine Vlada Republike Srpske imala potpune informacije o hosu i kriminalu koji je rađen u toj banci.

"I pored toga su donijeli odluku o kapitalizaciji Banke i još dublje je gurnuli u potonuće, što njih stavlja na tapet odgovornosti. Umjesto da su progonili kriminalce, po izvještaju koji su imali, a u kojem je do detalja objašnjeno o kojim se krivičnim djelima radi, oni su odlučili da tu banku spašavaju sredstvima građana Republike Srpske, ali je ta dokapitalizacija propala", naveo je Čavić.

U Izvještaju o izvršenoj inspekcijskoj kontroli Republičkog deviznog inspektorata, koji je danas objavio banjalučki poslovni portal "Capital“, navodi se da je "sve prljave poslove u Balkan investment banci (BiB) znala, prema nalazima Inspektorata, Agencija za bankarstvo Republike Srpske, ali ništa nije preduzela da to spriječi i zatraži krivičnu odgovornost".

Inspektori su, između ostalog, otkrili nezakonitosti u obavljanju platnog prometa grupe povezanih osoba okupljenih oko "Birča“, uz sofisticiranu logistiku BIB-a i litvanske Ukio banke. Samim osnivanjem BIB-a u ovoj banci otvoreni su nerezidentni računi Ukio banke u eurima. (nerezident - lice sa stalnim prebivalištem u inostranstvu).

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Md

08.02.2016 13:14

Ovo je zemlja lopova .

ODGOVORITE
Name

tale

08.02.2016 13:23

Ona hoce a on nece sad on hoce a ona nece sine tale magare moje.

Name

KUZIM, BA

08.02.2016 14:50

Sta ce se tek sve otkriti kad na svjetlost dana izadje dodjela koncesije (bez tendera i koncesionog ugovora) na rudnik olova i cinka Sase kod Srebrenice. Gurnuce u stecaj zdravu drzavnu firmu koja je upravljala rudnikom, da bi rudnik dali privatnim tajkunima iz Srbije (bivsi direktori Genexa), koji su svi od reda na poternicama nekoliko zemalja okruzenja i ne smiju da pomole glave iz londonskih podruma. Da zlo bude jos vece, pripadaju tajnim medjunarodnim organizacijama i udruzenjuima u koje su uspjeli da uvuku nekoliko najistaknutijih politicara iz RS. Da Bog mili sacuva.

Name

Br

08.02.2016 14:51

ULICA, ULICA I SAMO ULICA. CAVA ZOVI NAROD, LOPOVI NISU NA TUNJICAMA LOPOVI SU U INSTITUCIJAMA.

Name

kum

08.02.2016 13:26

To je zalosna da primitivci umaju toliko uticaja i da su spremni da uniste ovaj narod po svaku cijenu. Trebali bi od ono malo sredstava prosiriti ona prenocista na Tunjicama.

ODGOVORITE
Name

Ikona

08.02.2016 13:57

Pa naravno da su znali! Spriječite ih u daljem pljačkanju i uništavanju svih nas!

ODGOVORITE
Name

Bajko Ronhilenko

08.02.2016 14:40

I sta se desilo na kraju, nista. Zacudjavamo se svi al kad dodje do glasanja branimo nacionalne interese izborim svojih lopova da nam tudji ne bi sta uzeli. Ne do Bog da nadjemo postenog i koji se jos razumije u upravljanje drzavama, u ekonomiju i ne voli da prica bajke ko Mile od Bakinaca. ...

ODGOVORITE
Name

rob

08.02.2016 15:07

Sakiraj se ti koliko hoces oni su uzeli pare.

ODGOVORITE
Name

lane

08.02.2016 17:07

Vidi ovoga postenjacine.strasan je.

ODGOVORITE
Name

MIMI

08.02.2016 18:34

STA VREDI STO SE CUDIS CAVA NIKO NIJE POZVAB NA ODGOVORNOST....NIKO NE ODGOVARA ZA PRONEVJERE NOVCA,

ODGOVORITE
Name

Prva ruka

09.02.2016 07:21

Navickasova ljubavnica sa stola njegove kancelarije Mirjana Comic, je za male pare pristala da bude poltron. Ogromne pare su ukradene od sirotinje-sudbina ce sve poravnati!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE