Јеленић најављује жалбу Суду у Лозани!

Председник Црвене звезде Виктор Јеленић рекао је да је спреман да се обрати Суду за арбитражу у спорту после избацивања из регионалне Триглав лиге.

Остали спортови 08.02.2016 | 09:40
Јеленић најављује жалбу Суду у Лозани!

‘Црвено-бели’ су избачени из регионалног такмичења због спора око регистрације тројице играча, а Јеленићу је изречена забрана обављања дужности у трајању од 18 месеци.

“Тражићемо заштиту од Ватерполо савеза Србије, Олимпијског комитета и Министарства омладине и спорта. Ми смо све урадили по прописима ВСС и ЛЕН. Ово је приватна лига. Казнили су ме јер нисам хтео да изоставим играче који су регистровани по свим правилима ЛЕН. Спремни смо да се обратимо и Суду у Лозани, мада не знамо да ли је надлежан за лигу која не поштује европска правила”, рекао је Јеленић, а преносе “Вечерње новости”.

Први човек ‘црвено-белих’ потврдио је у лиги нису прихватили компромис да са српским клубовима Звезда игра у најјачем саставу, пошто се ти мечеви бодују и за првенство Србије, а против хрватских и црногорских без тројице спорних ватерполиста.

“У једном случају би да ми опросте, а у другом да ме казне ако се не одрекнем тих играча. Неболуоза”, истакао је Јеленић.

Управни одбор регионалног такмичења претходно није дозволио регистрацију тројице нових играча ’црвено-белих’ Филипа Кљајевића, Драгана Драшковића и Срђана Аксентијевића. Њих тројица су играли за Звезду у тријумфима над Радничким и Војводином, али је лига те утакмице регистровала поразима ‘црвено-белих’, којима је одузела и шест бодова.

Као разлог за оштру казну лиге наводи се да су Кљајевић, Драшковић и Аксентијевић играли за грузијску Локомотиву у квалификацијама за Лигу шампиона и зато немају право наступа за Звезду. Уз то, наводи се да се управа 'црвено-белих' оглушила о одлуку лиге тиме што су поменути играчи играли две утакмице, иако по правилнику то нису смели.

Коментари / 0

Оставите коментар