Побједа Гутове, Вонова трећа у Гармишу!

Швајцарска скијашица Лара Гут славила је на четвртом супервелеслалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у немачком Гармиш-Партенкирхену.

Остали спортови 07.02.2016 | 19:45
Побједа Гутове, Вонова трећа у Гармишу!

Гутова је тако остварила четврту победу у овогодишњем издању елитног такмичења, а 17. у каријери, у времену од 1:20.51 минута.

Домаћа скијашица Викторија Ребенсбург заузела је друго место, са 15 стотинки заостатка, док је трећа била победница суботњег спуста Линдзи Вон из Сједињених Држава.

Занимљиво, први пут ове сезоне на подијуму су се нашле три најозбиљније кандидаткиње за тријумф у генералном пласману Светског купа.

Врло брзо после старта трке до чела је дошла Швеђанка Кајса Клинг, да би њу за само четири стотинке померила Корнелија Хитер из Аустрије, која је била 16. по реду. Ипак, Аустријанка се није дуго задржала на првој позицији, пошто је следећа била Гутова, која је од ње била бржа за 92 стота дела секунде.

Од скијашица које су следиле Ребенсбургова је најближе пришла Гутовој, док је Вонова била за 23 стотинке спорија од победнице. Тина Вајратер из Лихтенштајна је следила најбоље три, испред Хитерове, Клингове и још једне Аустријанке Елизабет Гергл. Међу првих десет комплетирале су Италијанке Нађа Фанкини и Федерика Брињоне, односно Лорен Рос из Сједињених Држава.

Вонова сада на челу генералног пласмана Светског купа има 1.060 бодова, испред Гутове са 973 и Ребенсбургове са 820. Американка је прва и у поретку супервелеслалома са 360 бодова, а следи је Гутова са 261.

Светски куп у конкуренцији скијашица наставља се спустом у швајцарској Кран Монтани следеће суботе.

Коментари / 0

Оставите коментар