Pobjeda Gutove, Vonova treća u Garmišu!

Švajcarska skijašica Lara Gut slavila je na četvrtom superveleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Ostali sportovi 07.02.2016 | 19:45
Pobjeda Gutove, Vonova treća u Garmišu!

Gutova je tako ostvarila četvrtu pobedu u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 17. u karijeri, u vremenu od 1:20.51 minuta.

Domaća skijašica Viktorija Rebensburg zauzela je drugo mesto, sa 15 stotinki zaostatka, dok je treća bila pobednica subotnjeg spusta Lindzi Von iz Sjedinjenih Država.

Zanimljivo, prvi put ove sezone na podijumu su se našle tri najozbiljnije kandidatkinje za trijumf u generalnom plasmanu Svetskog kupa.

Vrlo brzo posle starta trke do čela je došla Šveđanka Kajsa Kling, da bi nju za samo četiri stotinke pomerila Kornelija Hiter iz Austrije, koja je bila 16. po redu. Ipak, Austrijanka se nije dugo zadržala na prvoj poziciji, pošto je sledeća bila Gutova, koja je od nje bila brža za 92 stota dela sekunde.

Od skijašica koje su sledile Rebensburgova je najbliže prišla Gutovoj, dok je Vonova bila za 23 stotinke sporija od pobednice. Tina Vajrater iz Lihtenštajna je sledila najbolje tri, ispred Hiterove, Klingove i još jedne Austrijanke Elizabet Gergl. Među prvih deset kompletirale su Italijanke Nađa Fankini i Federika Brinjone, odnosno Loren Ros iz Sjedinjenih Država.

Vonova sada na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa ima 1.060 bodova, ispred Gutove sa 973 i Rebensburgove sa 820. Amerikanka je prva i u poretku superveleslaloma sa 360 bodova, a sledi je Gutova sa 261.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se spustom u švajcarskoj Kran Montani sledeće subote.

Komentari / 0

Ostavite komentar