Роси: Иако каже другачије, Стонер жели да се трка!

Деветоструки светски шампион Валентино Роси рекао је да верује да његов некадашњи ривал Кејси Стонер жели да се врати у Мото ГП шампионат.

Остали спортови 06.02.2016 | 19:00
Роси: Иако каже другачије, Стонер жели да се трка!

Аустралијанац се недавно вратио у Дукати, где ће имати улогу тест возача, али су из италијанског тима истакли да ће добити прилику да се трка ако буде желео.

Стонер, двоструки светски шампион, тестирао је нови мотор Дукатија у Сепангу, заједно са осталим возачима краљевске класе. Тако се први пут нашао на истој стази са старим ривалима још од 2012. године, када је са 27 година објавио повлачење.

Од тада, Стонер је више пута наглашавао да не жели да се врати, посебно последњих дана, али ‘Доктор’ није убеђен. Иако су њих двојица имали проблематичан однос у прошлости, па је чак Стонер једном приликом рекао за Росија да “његове амбиције премашују његов таленат”, Италијан је истакао да је било лепо поново видети старог ривала на стази.

“Било је лепо видети ново име међу водећима, уз Лоренцово, Маркесово, Педросином и моје. По мом мишљењу, он жели да се трка поново. Не знам да ли ће се то десити, али би шампионат учинило занимљивији. Видећемо га често на стази, сигуран сам”, истакао је Роси.

Иако Стонер упорно тврди да не жели да се врати, дан пошто су тестирања у Малезији завршена, Дукати је објавио да уколико Стонер буде тражио специјалну позивницу за прву трку сезоне, Велику награду Малезије, добиће је. По Росијевом мишљењу, то би могло да представља проблем осталим возачима.

“Дукати је јак у Катару. То би била једна од најбољих трка за њега ако жели да се врати”, нагласио је Роси.

Стонер неће тестирати Дукати на стази “Филип Ајланд” за две недеље, али ће бити са италијанском тимом у Катару на последњим предсезонским тестирањима.

Коментари / 0

Оставите коментар