Rosi: Iako kaže drugačije, Stoner želi da se trka!

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da veruje da njegov nekadašnji rival Kejsi Stoner želi da se vrati u Moto GP šampionat.

Ostali sportovi 06.02.2016 | 19:00
Rosi: Iako kaže drugačije, Stoner želi da se trka!

Australijanac se nedavno vratio u Dukati, gde će imati ulogu test vozača, ali su iz italijanskog tima istakli da će dobiti priliku da se trka ako bude želeo.

Stoner, dvostruki svetski šampion, testirao je novi motor Dukatija u Sepangu, zajedno sa ostalim vozačima kraljevske klase. Tako se prvi put našao na istoj stazi sa starim rivalima još od 2012. godine, kada je sa 27 godina objavio povlačenje.

Od tada, Stoner je više puta naglašavao da ne želi da se vrati, posebno poslednjih dana, ali ‘Doktor’ nije ubeđen. Iako su njih dvojica imali problematičan odnos u prošlosti, pa je čak Stoner jednom prilikom rekao za Rosija da “njegove ambicije premašuju njegov talenat”, Italijan je istakao da je bilo lepo ponovo videti starog rivala na stazi.

“Bilo je lepo videti novo ime među vodećima, uz Lorencovo, Markesovo, Pedrosinom i moje. Po mom mišljenju, on želi da se trka ponovo. Ne znam da li će se to desiti, ali bi šampionat učinilo zanimljiviji. Videćemo ga često na stazi, siguran sam”, istakao je Rosi.

Iako Stoner uporno tvrdi da ne želi da se vrati, dan pošto su testiranja u Maleziji završena, Dukati je objavio da ukoliko Stoner bude tražio specijalnu pozivnicu za prvu trku sezone, Veliku nagradu Malezije, dobiće je. Po Rosijevom mišljenju, to bi moglo da predstavlja problem ostalim vozačima.

“Dukati je jak u Kataru. To bi bila jedna od najboljih trka za njega ako želi da se vrati”, naglasio je Rosi.

Stoner neće testirati Dukati na stazi “Filip Ajland” za dve nedelje, ali će biti sa italijanskom timom u Kataru na poslednjim predsezonskim testiranjima.

Komentari / 0

Ostavite komentar