Црнадак није рекао да је за улазак у НАТО!

Савез независних социјалдемократа нема право да говори о томе шта је интерес грађана Републике Српске у односу према НАТО, с обзиром на то да су управо функционери СНСД за посљедњих осам година урадили све како би се БиХ приближила овом савезу.

Босна и Херцеговина 04.02.2016 | 18:19
Црнадак није рекао да је за улазак у НАТО!

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак приликом посјете Софији није рекао да је БиХ за улазак у НАТО, што је данас и званично демантовано из МИП БиХ.

Међутим, функционери СНСД су, жељни скандала, једва дочекали и брзином свјетлости реаговали на неспретно написану информацију из бугарског парламента, иако су свјесни да су управо њихови представници у власти Републике Српске и БиХ обећали улазак у НАТО, гласали за законе који то омогућују и поднијели захтјев за улазак БиХ у овај савез.

Управо СНСД је радио све да удовоље апсолутно свим захтјевима међународне заједнице и НАТО савеза. И њихов лидер Милорад Додик је и на званичним састанцима и током бутмирских преговора говорио да СНСД јесте за улазак Републике Српске и БиХ у НАТО, а сада се јефтиним и нетачним причама против опозиције покушава додворити грађанима Српске.

ПДП подсјећа да ова партија није опредијељена за улазак БиХ у НАТО савез без Србије, у складу са декларацијом Народне скупштине Републике Српске, и да је то једина политика коју и њени функционери, без изузетка, спроводе у власти БиХ.

Партија демократског прогреса

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ПЕТАР

04.02.2016 18:14

Партије у Републици Српској које буду радили на приближавању Републике Српске НАТО савезу, а без учлањења СРБИЈЕ у тај савез народ ће препознати и на изборима гласати против истих.Српском народу у БИХ није потребна још једна подјела Срба,па да недај боже ратујемо једни против других као за вријеме Аустроугарске монархије, када су Срби из Босне насилно мобилисани и слати у рат против Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дистрикт бој

04.02.2016 19:40

Нису слати у рат против Србије, вец на друге фронтове. Сто из обзира, сто из страха од дезетерства. (Цитај историју.) Тако це вјероватно и НАТО да уцини. А и сто би НАТО ратовао са Србијом? Који је то Србија фактор данас, гладна и биједна, као и Босна?

Name

Остоја

04.02.2016 19:51

Срби не желе да сутра ратују против братске Русије за нечије туђе интересе, ко жели нека изволи.

Name

Буха

04.02.2016 18:18

Босњаци требају гласати за Додика Он има мој глас на свим нивоима

ОДГОВОРИТЕ
Name

золи

04.02.2016 18:25

овај исти харадинај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмммм

04.02.2016 19:04

Ако је неко радио на уласку у НАТО онда је то Ана Бабиц-Трисиц(СНСД) али не сто воли НАТО,већ да би себе ухљебила али ето не испуни себи жељу.Таквих је пола политичара у БиХ,неко се ухљеби неко не.Свен Алкајај ДА.Осталима остаје да лобирају,па шта Бог да....

ОДГОВОРИТЕ
Name

го

04.02.2016 19:45

У праву си друзе прави коментар.

Name

закон

04.02.2016 20:03

Хоцемо у нато нецемо рата

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре дистрикт

04.02.2016 20:04

Пусти историју.Из мог села су људи послани на Србију и наравно да су пребјегли на Српску страну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дистрикт бој

04.02.2016 21:37

Братска Русија? Кад је Русија подрзала Србију, онако братски? 1878, на Берлинском конгресу, кад је пристала да Босна припадне Аугстроугарској тјесеци српску делегацију да је то само онако привремено? Априла 1992. када је као једна од првих земаља признала самосталну БиХ? Јадни Остоја, да си Босњак рекао би братска Турска. Сви сте ви исти јад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

04.02.2016 22:22

Русија је подржала Србију у борби за ослобођење од Турака, затим у И свјетском рату, затим у ИИ свјетском рату, када је Црвена армија ослободили Београд и читаву Србију.Мало ли је, а ми се требамо запитати када смо ми подржали Русију. Да није братске Русије нас неби било на овим просторима.

Name

Дистрикт бој

05.02.2016 08:36

Остоја, Нетацно. У првом свјетском савезници су били Француска и Енглеска, док је у Русији избила Октобарска револуција па су се извукли из рата и забавили самим са собом. У другом свјетском је Стаљинова војска ослободила Београд и пробила сремски фронт, како би Титови партизани засјели на власт. Ти исти партизани, који су у битци на Неретви тотално разбили цетницки покрет, онемогуцили да се српски краљ икад врати у земљу. Русији је Србија задња рупа на свирали, увијек била, као и Турској Босна и Босњаци. Једино ако би затребало каквих пара, јефтине радне снаге, или пјесадије која це гинути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

06.02.2016 07:37

Да ли је и колико је Русија подрзавала Србију , то уопсте није битно сада. У задњих неколико година смо свједоци да се Русија залазе за нас висе него ми сами. Друга су времена досла и да није њих, ко зна гдје би ми били сада. Запад би нас давно сатрао, само сто ми не би имали прилику као ове избјеглице да слободно улазимо у Аустрију, Њемацку... нама је улаз био забрањен до прије пар година.