Маћехински однос за све који нису СНСД

Потпредсједник СДС и шеф посланичког клуба Вукота Говедарица у НСРС каже да се због селективне примјене прописа и блокаде рачуна домова здравља по општинам стиче утисак да Влада РС покушава да се политички обрачунава са одређеним локалним заједницама у којима је на власти нека друга опција, која се не зове СНСД.

Република Српска 04.02.2016 | 16:08
Маћехински однос за све који нису СНСД

“Нелогично је да се блокира Дом здравља у Новом Горажду, због дуга од 136 хиљада марака, а с друге стране имамо неке друге здравствене установе са обавезама, 10, 20 или 30 пута веће, а очигледно да до блокаде не долази”, каже Говедарица.

Позвао је Владу Република Српске да тај маћехински однос избаци и да прописи буду за све једнаки.

Након блокаде рачуна Дома здравља у Новом Горажду, запослени су прошле седмице ставили катанац на ту установу. Немају услове за нормалан рад, а посљедњу плату примили за април прошле године.

У Новом Горажду одржан је данас састанак начелника општина и директора домова здравља са тог подручја и упућен Влади Републике Српске апел да општине из источног дијела третира као и остале.

Током дана блокиран је и рачун Дома здравља у Хан Пијеску због дуга од 60 хиљада КМ, а у сличној ситуцији су и здравствени радници у Вишеграду, као и у другим општинама Српске.

Коментаришући блокаде рачуна, начелник Вишеграда Славиша Мишковић је рекао да су проблеми ескалирали у Новом Горажду и да све општине имају сличне проблеме, питајући јесу ли премијеру и министрма Републике Српске битније банке од здравствених установа.

“Имамо ситуацију да се по неповољним каматама здравствене установе сваког дана све више кредитно задужују, да се обавезе за доприносе и порезе репрограмирају и ако се таква политика настави у здравству онда нама нико не може помоћи”, казао је Мишковић.

Док је трајао састанак у начелника и директора домова здравља испред зграде општине Ново Горажде окупила се група грађана међу којима је било највише пензионера који су тражили помоћ да се Дом здравља у тој општини стави у функцију.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Наданићи

04.02.2016 15:27

Вуле, држ' се ти гусала, отац ти је био народни пјесник, професор и угледан човјек, буди и ти, мајка му стара, врхунски си гуслар, батали политику. Слабо ти иде. Кад ти брат каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несерићи

04.02.2016 15:34

А Ти си његов биограф!? По чему видиш да му слабо иде, или не видиш. Брате, сестро...

Name

борац

04.02.2016 15:43

И хитлер је понекад имао разумијевања за неистомисљенике(ови не)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

04.02.2016 15:57

Јој Вукота једног дана кад отворим паштету искочит ћеш из ње...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОСКО

04.02.2016 15:58

СТО НЕ БЛОКИРАТЕ ФОЦУ БОЛНИЦУ,ТАМО СЕСТ ГОДИНА НЕ ПЛАЦАЈУ ДОПРИНОСЕ,ЗАПОСЉАВА,КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Боско

04.02.2016 18:57

Не, Бошко то не треба блокирати. Ако је тако како кажеш: тло које је повољно за узгој корупције не треба дирати...

Name

Ста овај народ хоце

04.02.2016 16:14

Није ми јасно ста зелите????Сад вам ни Вукота не ваља???Једини цовјек који је препостен,млади искрен.Гласајте за Доду и зацутите заувјек,не кукајте касније сто немате дјетету да дате 1КМ за узине.Ај здраво!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

04.02.2016 23:35

Гацко је уз Вукоту, Херцеговина такодје, ускоро и цијела Република Српска. Сви знају ко је Вукота и сви га цијене и воле. Једна од ријетких свијетлих тацака насе политицке сцене. Само поједини могу несто лосе да казу као сто је то Додик, Григорије и остали који лазу за паре или из цисте сујете!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југо

05.02.2016 10:34

Ето вам га, па се са њим развијајте! Боље вам ни не треба!