Maćehinski odnos za sve koji nisu SNSD

Potpredsjednik SDS i šef poslaničkog kluba Vukota Govedarica u NSRS kaže da se zbog selektivne primjene propisa i blokade računa domova zdravlja po opštinam stiče utisak da Vlada RS pokušava da se politički obračunava sa određenim lokalnim zajednicama u kojima je na vlasti neka druga opcija, koja se ne zove SNSD.

Republika Srpska 04.02.2016 | 16:08
Maćehinski odnos za sve koji nisu SNSD

“Nelogično je da se blokira Dom zdravlja u Novom Goraždu, zbog duga od 136 hiljada maraka, a s druge strane imamo neke druge zdravstvene ustanove sa obavezama, 10, 20 ili 30 puta veće, a očigledno da do blokade ne dolazi”, kaže Govedarica.

Pozvao je Vladu Republika Srpske da taj maćehinski odnos izbaci i da propisi budu za sve jednaki.

Nakon blokade računa Doma zdravlja u Novom Goraždu, zaposleni su prošle sedmice stavili katanac na tu ustanovu. Nemaju uslove za normalan rad, a posljednju platu primili za april prošle godine.

U Novom Goraždu održan je danas sastanak načelnika opština i direktora domova zdravlja sa tog područja i upućen Vladi Republike Srpske apel da opštine iz istočnog dijela tretira kao i ostale.

Tokom dana blokiran je i račun Doma zdravlja u Han Pijesku zbog duga od 60 hiljada KM, a u sličnoj situciji su i zdravstveni radnici u Višegradu, kao i u drugim opštinama Srpske.

Komentarišući blokade računa, načelnik Višegrada Slaviša Mišković je rekao da su problemi eskalirali u Novom Goraždu i da sve opštine imaju slične probleme, pitajući jesu li premijeru i ministrma Republike Srpske bitnije banke od zdravstvenih ustanova.

“Imamo situaciju da se po nepovoljnim kamatama zdravstvene ustanove svakog dana sve više kreditno zadužuju, da se obaveze za doprinose i poreze reprogramiraju i ako se takva politika nastavi u zdravstvu onda nama niko ne može pomoći”, kazao je Mišković.

Dok je trajao sastanak u načelnika i direktora domova zdravlja ispred zgrade opštine Novo Goražde okupila se grupa građana među kojima je bilo najviše penzionera koji su tražili pomoć da se Dom zdravlja u toj opštini stavi u funkciju.

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Nadanići

04.02.2016 15:27

Vule, drž' se ti gusala, otac ti je bio narodni pjesnik, profesor i ugledan čovjek, budi i ti, majka mu stara, vrhunski si guslar, batali politiku. Slabo ti ide. Kad ti brat kaže.

ODGOVORITE
Name

Neserići

04.02.2016 15:34

A Ti si njegov biograf!? Po čemu vidiš da mu slabo ide, ili ne vidiš. Brate, sestro...

Name

borac

04.02.2016 15:43

I hitler je ponekad imao razumijevanja za neistomisljenike(ovi ne)

ODGOVORITE
Name

Mirjana

04.02.2016 15:57

Joj Vukota jednog dana kad otvorim paštetu iskočit ćeš iz nje...

ODGOVORITE
Name

BOSKO

04.02.2016 15:58

STO NE BLOKIRATE FOCU BOLNICU,TAMO SEST GODINA NE PLACAJU DOPRINOSE,ZAPOSLJAVA,KRIMINAL I KORUPCIJA

ODGOVORITE
Name

Ne Bosko

04.02.2016 18:57

Ne, Boško to ne treba blokirati. Ako je tako kako kažeš: tlo koje je povoljno za uzgoj korupcije ne treba dirati...

Name

Sta ovaj narod hoce

04.02.2016 16:14

Nije mi jasno sta zelite????Sad vam ni Vukota ne valja???Jedini covjek koji je preposten,mladi iskren.Glasajte za Dodu i zacutite zauvjek,ne kukajte kasnije sto nemate djetetu da date 1KM za uzine.Aj zdravo!!!!

ODGOVORITE
Name

Gacko

04.02.2016 23:35

Gacko je uz Vukotu, Hercegovina takodje, uskoro i cijela Republika Srpska. Svi znaju ko je Vukota i svi ga cijene i vole. Jedna od rijetkih svijetlih tacaka nase politicke scene. Samo pojedini mogu nesto lose da kazu kao sto je to Dodik, Grigorije i ostali koji lazu za pare ili iz ciste sujete!!

ODGOVORITE
Name

Jugo

05.02.2016 10:34

Eto vam ga, pa se sa njim razvijajte! Bolje vam ni ne treba!