Мобилни оператери морају смањити цијене

Предсједник Српске демократске странке и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Младен Босић очекује од Регулаторне агенције за комуникације да у разговору са представницима мобилних оператера у БиХ изнађу разумно рјешење које ће ићи у правцу смањења цијена како би престала пљачка грађана.

Босна и Херцеговина 03.02.2016 | 21:26
Мобилни оператери морају смањити цијене

Одговарајући на новинарско питање у Парламенту БиХ предсједник Босић је подсјетио да то од РАК-а тражи Представнички дом Парламента БиХ који је донио одлуку да се тражи смањење цијена услуга мобилних оператера.

„Регулаторна агенција за комуникације је задужена да покрене у разговору са представницима мобилних оператера у БиХ да се иде ка смањењу цијена које су у неким сегментима дупло веће него у окружењу", казао је Босић.

Нагласио је да од РАК-а очекује да штити интересе грађана и потрошача, а не интересе мобилних оператера који узимају новац из џепова грађана на неоснован начин.

„Ако у сусједним земљама могу да по нижим цијенама него што су код нас остварују профит, онда и ови наши мобилни оператери имају екстра профит који остварују извлачећи новац из џепова грађана", казао је Босић и додао да Парламент и све институције треба да штите првенствено интересе грађана.

Босић је у мају прошле године предао иницијативу да парламент БиХ расправља о цијенама услуга мобилних оператера у БиХ, након чега је усвојен закључак Представничког дома којим се констатује да грађани БиХ плаћају највише цијене услуга мобилних оператера у регији. Након тога Парламент БиХ је обавезао РАК-у да у року од 90 дана, у складу са законским прописима, осигура усклађивање цијена услуга мобилних оператера у БиХ с цијенама оператера у регији.

Након што РАК у претходном мандату није испоштовао предвиђени рок парламент БиХ поново је обавезао РАК да у одређеном року смањи цијене услуга мобилних оператера.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

КОЈА

03.02.2016 20:30

ТО ЈЕ НАЈБОЉИ ПРЈЕДЛОГ КОЈИ ЈЕ НЕКИ ПОЛИТИЧАР ДО САДА ПРЕДЛОЖИО. ОВИ НАС ДЕРУ ПО ЏЕПУ А СВИ СУ ДО САДА ШУТЈЕЛИ О ТОМЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

03.02.2016 20:35

Ма само реци Босицу и има да бидне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

03.02.2016 20:49

Смањиће цијену као Бањалучки ауто-превозници

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаја

03.02.2016 20:50

Плаћамо и најскупље посланике у Скуштини Босне и Херцеговине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

03.02.2016 20:54

Јефтини политицки поени. Сто не бисте предлозили, нпр., да народни посланици раде без примања. Јер свако од њих вец има посао и пар управних одбора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

топ

03.02.2016 20:56

Ре за Гаја !Гаја једи....а!!!!Тебе и таквих се непита нити це..

ОДГОВОРИТЕ
Name

багра нема мјеру

03.02.2016 21:19

Посланици не би смјели имати надокнаду већу од 500КМ мјесечно. Њих стотину разматра један једини проблем а нпр доктор сам лијечи 20 људи дневно а инжењер сваки дан разбија главу како нешто да ријеши везано за технику. У овој септичкој јами, све је наопако. Пљачкају и не мисле стати. Баз улице неће бити рјешења.

Name

Марија

03.02.2016 22:33

Не треба да мобилни оператери да имају монопол. Само истрајте на томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаја

03.02.2016 23:04

Ре топ: Ви нисте у стању ни г...а да произведета, јер и за то треба целулоза! А све што ви причате овдје је обична прдимаховина!

ОДГОВОРИТЕ